У Зеленського відмовчуються щодо обшуків у Криму

Новини 07 Липня, 2020 292

Голова української делегації в ПА НАТО Ірина Фріз

Тиск і політичні переслідування проти українців та кримських татар стали звичною справою для окупантів в Криму. Однак ні президент Зеленський, ні його представники не реагують на таке беззаконня та свавілля путінських загарбників. Про це написала народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз на сторінці у соціальній мережі Фейсбук, пише Четверта студія.

«Сьогодні окупаційна влада Кремля вчергове здійснила обшуки в будинках кримських татар на півострові. За повідомленнями правозахисної організації «Кримська солідарність» обшуки розпочалися о 4:00 ранку одночасно у чотирьох районах Криму. Було затримано шістьох людей. Причини обшуків та затримань наразі не відомі», – наголосила депутатка.

«Страх, тиск, політичні переслідування представників корінного народу Криму, порушення прав і свобод громадян – це все сьогодні стало візитівкою українського Криму, анексованого Путіним», – підкреслила представниця «Європейської Солідарності».

Вона зауважила, що статті, які інкримінують кримським татарам – це знущання над гідністю та спосіб примусити їх мовчати, залякати, щоб не опирались владі окупанта.

При цьому вона нагадала, що ООН неодноразово звертала увагу на численні порушення прав людини в Криму й закликала Росію припинити політичні та етнічні переслідування.

«РФ не збирається припиняти свою волюнтаристську та загарбницьку політику. Відповідальність за захист прав та свобод десятків тисяч українців та кримських татар на півострові сьогодні лежить на плечах української влади, яка намагається сором’язливо відмовчатися, щоб не дратувати зайвий раз Путіна», – підкреслила Ірина Фріз.

За її словами, така позиція української влади ганебна.

«Ми маємо говорити на всіх міжнародних майданчиках про ті переслідування та репресії, які відбуваються в Криму. Про порушення владою окупанта міжнародного права. Про знищення росіянами корінного народу Криму», – наголосила вона.

Коментарі

Позначки: ,