У Зеленського руйнують децентралізацію, диктуючи громадам, яке вони мають об’єднуватись, – Синютка

Новини 03 Червня, 2020 139
Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Нинішня влада ставить під загрозу реалізацію реформи децентралізації.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це сказав народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олег Синютка під час виступу з трибуни парламенту.

“Хочу сказати щодо звернення, яке надійшло до народних депутатів від Львівщини, від сільських і міських голів нашого регіону. В цьому звернені говориться про регіональну проблему, але ця проблема стала уже загальноукраїнською. Це проблема реалізації курсу на децентралізацію в нашій країні”, – сказав Синютка.

Він нагадав, що децентралізація – це одна з найуспішніших реформ.

“Децентралізація – це та реформа, про яку говорили всі кандидати в депутати і тепер сьогоднішні депутати, незалежно від фракцій і груп. Але у виконання чинної влади процес децентралізації перетворюється просто на згвалтування громад. Цей процес відбувається на Львівщині, але вся ця процедура розпочалася тут, у сесійній залі, коли депутати від монобільшості своїми законотворчими ініціативами проігнорували можливість місцевих громад впливати на створення громад в регіонах”, – зауважив депутат.

Синютка зазначив, що сьогодні процес, який відбувається на Львівщині, поставив під реальну загрозу можливості місцевого самоврядування, можливості громад і їх фінансове забезпечення.

“Мова іде в першу чергу про створення великого Львова. Здавалося, хто з українців проти того, щоб Львів мав можливості для розростання, для розвитку. Це підтримують всі – як мешканці Львова, так і навколишніх громад. Але велике занепокоєння викликає процес, який відбувається. У зверненні чітко вказано на відсутність будь-яких громадських слухань, будь-якого громадського обговорення цього процесу. Тому що будівельна мафія, яка сьогодні керується жадобою наживи, яка забудувала вже все, що тільки можливо у Львові, вимагає нових земельних ділянок. А чому протестують мешканці найближчих регіонів? Тому що вони бояться, що 6 млрд боргу Львова буде просто покладено на їхні плечі. Вони бояться, що і в їхніх громадах будуть ремонтувати 1 км за 260 млн”, – додав Синютка.

“Ми вимагаємо від президента і уряду, щоб за участю народних депутатів України було проведені належні громадські слухання, була дотримана процедура створення громад, щоб Львів і Львівщина не творилися без тих людей, які сьогодні живуть і працюють в нашому регіоні”, – сказав депутат.

Коментарі

Позначки: ,