У Зеленського руйнують децентралізацію, диктуючи громадам, як вони мають об’єднуватись, – Синютка

Новини 03 Червня, 2020 263
Синютка розповів усю правду про "слуг народу". Фото Четверта студія

Синютка розповів усю правду про "слуг народу". Фото Четверта студія

Нинішня влада ставить під загрозу реалізацію реформи децентралізації.

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка під час виступу з трибуни парламенту, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу партії “ЄС”.

«Хочу сказати щодо звернення, яке надійшло до народних депутатів від Львівщини, від сільських і міських голів нашого регіону. В цьому звернені говориться про регіональну проблему, але ця проблема стала уже загальноукраїнською. Це проблема реалізації курсу на децентралізацію в нашій країні», – сказав Синютка.

Він нагадав, що децентралізація – це одна з найуспішніших реформ.

«Децентралізація – це та реформа, про яку говорили всі кандидати в депутати і тепер сьогоднішні депутати, незалежно від фракцій і груп. Але у виконання чинної влади процес децентралізації перетворюється просто на згвалтування громад. Цей процес відбувається на Львівщині, але вся ця процедура розпочалася тут, у сесійній залі, коли депутати від монобільшості своїми законотворчими ініціативами проігнорували можливість місцевих громад впливати на створення громад в регіонах», – зауважив депутат.

Синютка зазначив, що сьогодні процес, який відбувається на Львівщині, поставив під реальну загрозу можливості місцевого самоврядування, можливості громад і їх фінансове забезпечення.

«Мова іде в першу чергу про створення великого Львова. Здавалося, хто з українців проти того, щоб Львів мав можливості для розростання, для розвитку. Це підтримують всі – як мешканці Львова, так і навколишніх громад. Але велике занепокоєння викликає процес, який відбувається. У зверненні чітко вказано на відсутність будь-яких громадських слухань, будь-якого громадського обговорення цього процесу. Тому що будівельна мафія, яка сьогодні керується жадобою наживи, яка забудувала вже все, що тільки можливо у Львові, вимагає нових земельних ділянок. А чому протестують мешканці найближчих регіонів? Тому що вони бояться, що 6 млрд боргу Львова буде просто покладено на їхні плечі. Вони бояться, що і в їхніх громадах будуть ремонтувати 1 км за 260 млн», – додав Синютка.

«Ми вимагаємо від президента і уряду, щоб за участю народних депутатів України було проведені належні громадські слухання, була дотримана процедура створення громад, щоб Львів і Львівщина не творилися без тих людей, які сьогодні живуть і працюють в нашому регіоні», – сказав депутат.

Коментарі

Позначки: , , ,