У Зеленського провалили забезпечення військових засобами особистого захисту, – Яна Зінкевич

Новини 20 Березня, 2020 510
Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

«Європейська Солідарність» вимагає від Міністерства оборони забезпечити військових на фронті засобами індивідуальних засобів і створити належні умови для проведення карантинних заходів у військових підрозділах. Про це у відеоблозі повідомила народний депутат, лікар-доброволець Яна Зінкевич, пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу партії.

«На сьогодні у військових на передовій майже відсутні маски, недостатньо засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих засобів. Недостатньо навіть у медичного персоналу.

Також ми володіємо інформацією, що ті бригади, які зробили заявки на засоби індивідуального захисту та дезінфекційні засоби, досі їх не отримали. Єдине, що вони отримують, це дзвінки з Києва до начмедів бригад та батальйонів із запитаннями – які заходи із забезпечення карантину було виконано? Думаю, це риторичне питання, яким чином військові мають це зробити», – зауважила політик.

Яна Зінкевич наголосила, що ротація військових має відбуватися з урахуванням карантину через коронавірус.

«Через деякий час має відбутися ротація однієї із бригад на фронті. Це небезпечно тим, що є велика ймовірність зараженням вірусом великої кількості військових. Можливо, все ж варто обдумати перенесення ротацій на час карантину? Досі не зрозуміло, як будуть відбуватися карантинні заходи у випадку виявлення хворого на коронавірус на передовій. Уявімо, що військовослужбовець чергував на ВОПі разом з десятьма своїми побратимами та посестрами позмінно протягом останнього часу. І ось у нього виявляють захворювання на коронавірус. Як буде відбуватися ізоляція контактних осіб? І чи вистачить нам сил і засобів їх замінити? А у випадку, коли таких хворих буде декілька і на різних ділянках? Відповідей на ці запитання досі немає», – зазначає народний депутат.

Політик зазначає, що на передовій є проблеми і з харчуванням для військових.

«Також за нашою інформацією від військових в деяких частинах почали з’являтися проблеми із харчуванням.

Міноборони видало Наказ стосовно перевірки готовності підрозділів до забезпечення харчуванням в польових умовах, тобто сухпайками. Ці проблеми виникли через неможливість деякими фірмами- постачальниками забезпечувати військові частини продуктами»,- підкреслила вона.

Ще одна проблема для військових – це відсутність сполучення між містами, також наголосила народний депутат.

«Величезну проблему наші військові мають через відсутність сполучень між містами та неможливістю пересуватися залізничним транспортом, а отже повертатися з відпусток на фронт.

Така ж проблема очікує тих військовослужбовців, що зараз будуть ротуватися… Всі військові, які проходитимуть ротацію, як нам стало сьогодні відомо, будуть поміщені на карантин і повну ізоляцію. А у багатьох з них, до речі, закінчується контракт, або заплановані відпуски додому. Відповідно зробити цього вони не зможуть», – зауважила Яна Зінкевич.

Політик заявила, що фракція «Європейська Солідарність» вимагає від Міноборони негайно вжити заходів для забезпечення усім необхідних військових на передовій.

«Вимагаємо від Міноборони – забезпечити оптимальні умови про проведення карантинних заходів у військових підрозділах на передовій для їхнього захисту від коронавірусу. Особливо на період карантину, відмовитися від зайвих поїздок та величезної кількості перевірок на фронті. Журнали зачекають!

Також ми вимагаємо в максимально швидкий термін забезпечити наших захисників та захисниць всіма необхідними засобами індивідуального захисту.

Зробити все можливе для забезпечення якісним харчуванням та меддопомогою військових на період карантину. Забезпечити мобільні військові госпіталі, що знаходяться в прифронтових ділянках, достатньою кількістю медзасобів, особливо приділити увагу апаратам штучної вентиляції легень – як стаціонарним, так і мобільним. Також обдумати варіанти вирішення транспортування військових, що перебували у відпусках, до своїх військових частин», – зауважила Зінкевич.

«Військові захищають нас, а тепер ми повинні захистити їх. Сподіваюсь на швидку реакцію та дію відповідних структур», – наголосила народний депутат.

Коментарі

Позначки: , , ,