У Зеленського підготували не зміни до бюджету, а низькопробну літературну фантастику, – Синютка

Новини 15 Квітня, 2020 49
Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Зміни до державного бюджету, ухвалені більшістю Зеленського, нелогічні і не мають під собою достатньої дохідної частини для реалізації.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це заявив народний депутат з фракції “Європейська Солідарність” Олег Синютка в коментарі телеканалу “Еспресо”.

“Я дивився на текст змін до державного бюджету, і те, як монобільшість голосувала за цей закон. І подумав, що лаври Остапа Бендера не дають їм спокою. Це ж не бюджет – це низькопробна літературна фантастика, тому що на 120 мільярдів зменшили дохідну частину, 200 мільярдів утворили дефіциту бюджету і тільки 60 мільярдів видали на програму боротьби з коронавірусом”, – сказав він.

Представник “Європейської Солідарності” наголосив, що опозиція примусила владу переглянути ряд змін до бюджету, але все одно некомпетентний уряд не зміг якісно підготувати кошторис.

“Добре, що ми спільно з іншими опозиційними фракціями дотиснули владу, щоб урізали хоча би на період коронавірусу мільйонні заробітні плати топ-чиновників, щоб постаралися забрати з тих галузей чи тих статей, де імовірно планувалося розкрадання державних коштів української казни”, – додав Синютка.

Він підкреслив, що бюджет розвитку значно скоротили, хоча влада намагається розповісти суспільству, що бюджет розвитку збережено.

“Мене дуже вразили слова представника “Слуги народу” про те, що збережені кошти бюджету розвитку. Ну як же збережені, якщо 1,5 мільярди забрано з програми енергоефективності. В нас що, енергоефективність вже на такому високому рівні? 2,6 мільярда забрано з Державного фонду регіонального розвитку. У нас що, на місцях уже ідеальна ситуація? Нам уже не треба лікарні, обладнання на ці лікарні, нам не треба школи і садочки, що ви забираєте звідти кошти?” – зауважив Синютка.

Також політик нагадав, що видатки на силові структури залишили без скорочень, що свідчить про бажання створити поліцейську державу.

“Водночас силові структури – це священна корова. Звідти ніхто не хоче забирати будь-яких видатків, тому що таке враження, що сьогоднішня влада монотонно, але вперто хоче будувати поліцейську державу”, – наголосив Олег Синютка.

Коментарі

Позначки: ,