У Зеленського довели економіку держави до катастрофи, – Синютка

Новини 12 Червня, 2020 289
Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Уряди Зеленського довели економіку України до катастрофічного стану, а наміри почати друкувати гривню остаточно доб’ють її.

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка в ефірі телеканалу «Еспресо», пише “Четверта студія”.

«Той стан, до якого довела сьогодні влада економіку України, є катастрофічним. Ми вже маємо результати, коли не виконуються доходи державного бюджету на декілька десятків мільярдів гривень. Ми маємо падіння ВВП за останні місяці 12%, падіння промислового виробництва у 18%. Зменшення капітальних інвестицій за перший квартал на 30%», – констатував він.

За його словами, навіть державна статистика демонструє, що реальні доходи людей зменшилися на 1000 грн. з розрахунку на особу тільки за один місяць.

«Це все трапилося тому, що влада не підготувала країну ні до входження в карантин, ні до виходу з карантину. Питання входження в карантин було абсолютно бездумним і нерозумним. В один прекрасний момент зупинили все – і те, що треба було, і те, що насправді могло спокійно працювати і давати доходи як людям, так і відраховувати платежі в бюджет», – вважає Олег Синютка.

«Бездумне входження в карантин було великою шкодою для економіки, яка і так уже падала від діяльності влади Зеленського», – наголосив представник фракції.
За його словами, сьогодні влада не демонструє жодних конкретних планів по виходу з карантину. «Тому й суспільство, побачивши, що влада не контролює цей процес, почало виходити з карантину ситуативно. Влада повністю втратила будь-який контроль над економічними процесами в державі», – зазначив він.

Олег Синютка додав, що єдине, що сьогодні стримує людей – це такий нібито стабільний курс гривні.

Водночас він зазначив, що західні країни вживають заходи для підтримки своїх національних валют, а уряд Зеленського нічого не робить для цього.

«Надзвичайно небезпечними зараз є плани влади зробити емісію у 300 мільярдів гривень. Ми переконані, що це просто може привести до девальвації національної валюти. Це точно не виправить ситуацію з доходами бюджету. Але це дуже серйозно послабить купівельну спроможність українців», – підкреслив депутат.

Він додав: «Отримавши кошти від МВФ, влада не зможе використати цю невеличку перерву для того, щоб запустити українську економіку, бо вона повністю бездіяльна».
Синютка розповів, що сьогодні разом з колегою по фракції «Європейська Солідарність» Миколою Княжицьким зустрічались із львівськими перевізниками, які не можуть здійснювати перевезення через карантинні обмеження та відповідну заборону влади. Водночас перевізники готові відновити роботу транспорту із суворим дотриманням всіх карантинних заходів.

При цьому депутат наголосив, що нелегальні перевізники попри заборони здійснюють перевезення людей.

«Ми сьогодні звернулися до обласної державної адміністрації з проханням переглянути в рамках адаптивного карантину питання транспортних перевезень. Перевізники готові дотримуватись усіх карантинних вимог»,- сказав Олег Синютка.

Микола Княжицький підкреслив, що це питання потребує вирішення, зважаючи на те, що нелегальні перевізники повністю порушують всі карантинні норми і найголовніше – порушують закони, не сплачують податки, не несуть відповідальність за безпеку людей.

Коментарі

Позначки: ,