У Зеленського допускають відновлення залізничного сполучення з окупованим Донбасом

Новини 16 Грудня, 2019 412
На Донбасі поранили ще двох українських військових

На Донбасі поранили ще двох українських військових

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко не виключає відновлення залізничного сполучення з окупованими районами Донецької та Луганської областей після відкриття нових КПВВ на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв’ю УНІАН, відповідаючи на запитання про можливість відкриття на сході України залізничного КПВВ для пасажирського сполучення, пише “Четверта студіяпосилаючись на телеканал “Прямий”.

“Я не виключаю ні пасажирського, ні вантажного сполучення. У нас дуже багато роботи, яку треба зробити, щоб відновити це сполучення. Безумовно, якщо є інфраструктура, тут не складно порахувати, де є автомобільні шляхи, де є залізничні шляхи, і де взагалі можливий перехід людей. Але не тільки. Є певні ділянки, які не пов’язані безпосередньо з переходами”, – зазначив він.

На нормандському саміті лідери країн висловили побажання, аби в період 30 днів було визначено нові можливі КПВВ на сході України. Пристайко розповів, що очевидним кандидатом для відкриття нового КПВВ є Золоте, де з українського боку давно вже побудовано КПВВ.

“У нас вже є позитивний досвід, наприклад, Чонгару. Там дійсно зроблена велика робота, КПВВ створено за високими стандартами. Ми можемо множити цей досвід, відкриваючи нові і нові пункти пропуску”, – зазначив він.

Нагадаємо, залізничне сполучення з окупованими районами Донецької та Луганської областей було припинене в березні 2017 року.

Коментарі

Позначки: , ,