У західних регіонах розгортають лікарні “другої хвилі” для прийому хворих на COVID-19, – МОЗ

Новини 04 Липня, 2020 270

Фото: Укрінформ

У Львівській області лікарні «першої хвилі» були розраховані на 1,5 тис. хворих

У Закарпатській, Волинській та Рівненській області через зростання кількості госпіталізацій пацієнтів з COVID-19 розпочалось розгортання лікарень «другої хвилі».

Як пише  «Четверта студія» з посиланням на УНІАН, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Заповненість ліжок в місті Києві та у Львівській області знаходиться на позначці понад 40% – десь 41-44%. Якщо ми говоримо про місто Київ, то лікарні «першої хвилі» були розраховані майже на 750 хворих, Львівська область – на 1,5 тис. хворих», – сказав він.

«По тих регіонах, де в нас є більша заповненість, – такі як Закарпатська, Волинська та Рівненська області – вже почали розгортання лікарень «другої хвилі» або підготовку до розгортання лікарень «другої» та «третьої» хвиль у зв’язку із суттєвим зростанням кількості хворих на коронавірусну хворобу, у зв’язку зі зростанням кількості госпіталізації, яку ми бачимо кожного дня», – зауважив міністр.

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 4 липня зареєстровано 47 тис. 677 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тис. 227 летальних, 21 тис. 155 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 914 нових випадків. 3 липня найбільша кількість зареєстрованих випадків COVID-19 зафіксована у Львівській області – 176, місті Києві –118 та Волинській області.

04.07.2020 | Онлайн-брифінг щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції

Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою міністра охорони здоров’я України Максима Степанова

Опубліковано Міністерство охорони здоров'я України Пʼятниця, 3 липня 2020 р.

Коментарі

Позначки: , , , , ,