У Західноукраїнському дитячому медцентрі провели трансплантацію нирки 12-річному хлопцю

Новини 16 Серпня, 2022 58
У Західноукраїнському дитячому медцентрі провели трансплантацію нирки 12-річному хлопцю

У Західноукраїнському дитячому медцентрі провели трансплантацію нирки 12-річному хлопцю

Донором для дитини став 29-річний чоловік, який загинув у ДТП

Цієї осені Назару виповниться 13 років. Свій день народження підліток зустрічатиме з новою ниркою, яку йому пересадили у Західноукраїнському дитячому спеціалізованому медичному центрі. Родина каже, що це найкращий подарунок, адже тепер хлопчик житиме повноцінним життям, без діалізу та інших пов’язаних обмежень.

Про це повідомляє Львівська ОВА, пише “Четверта студія”.

У Центрі Назарчик лікується уже понад 4 роки. З березня 2019 року він отримував замісну терапію методом перитонеального діалізу та супровідну терапію. Близько року тому хлопчика перевели на автоматизований перитонеальний діаліз. Багатодітна родина (крім Назара у сім’ї ще троє дітей) погодилась на пересадку і записали сина у Лист очікування на донорський орган.

Про саме захворювання – хронічну хворобу нирок – ця родина знає багато. У старшої сестри Назара та сама рідкісна недуга – синдром Жубера, при якому спостерігаються важкі поліорганні зміни. 17-річна Соломія уже перенесла дві трансплантації – печінки та нирки, попереду ще одна. Дівчинці планують замінити донорську нирку від мами, яка через 8 років після пересадки перестала нормально функціонувати.

З початком війни Назар із сестрою і мамою вирішили евакуюватись у Польщу. Два місяці вони лікувались у польській клініці. Але все ж повернулись у Львів. Кажуть, вдома і стіни допомагають.

Коли для Назара знайшли потрібну нирку, погодились без вагань. Донором для нього став 29-річний чоловік, який загинув у ДТП.

Попри те, що операція була складна, батьки задоволені. Нирка працює і син житиме повноцінним життям. Вони глибоко вдячні родичам донора за шанс на одужання для їхнього сина!

«Стан пацієнта наразі не викликає жодних зауважень: підліток добре себе почуває, у нього нормалізувались показники рівня креатиніну та сечовини, достатній діурез, тиск у межах вікової норми. Назар дуже добре переніс трансплантацію і є сподівання, що і в майбутньому не виникне ускладнень», – розповів нефролог лікарні Роман Андруневич.

Операцію з трансплантації нирки у Центрі проводять з квітня 2021 року.

Лікарі Центру нагадують: звертайтесь по допомогу вчасно та ставайте у лист очікування на трансплантацію органів у ЗУСДМЦ. Потрібна консультація спеціалістів? Попередній запис за телефоном:

  • (096) 558 02 97
  • (063) 189 70 50
  • (097) 150 70 53

Коментарі

Позначки: ,