У Яворівському районі найбільше вакцинованих вчителів

Новини 12 Жовтня, 2021 682

Олег Паска. Фото Львівська ОДА

На Львівщині понад 90% закладів освіти працюють в очному форматі

На Львівщині триває вакцинація працівників освіти. Найбільше вакцинованих освітян у Яворівському, Стрийському та Золочівському районах.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Загалом по області уже щеплено майже 80% освітян. 95% відсотків закладів працюють очно.  Спостерігається також покращення динаміки вакцинації працівників дошкільних закладів.

«Відомо, що до дошкільних закладів не було вимоги необхідного показника вакцинації, але ми здійснили заходи спільно з громадами, тож станом на сьогодні 60% працівників дошкілля вакицновано. Найкраще до червоної зони підготовлена спеціальна освіта», – розповів сьогодні під час брифінгу директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

За словами медиків, динаміка захворювання на коронавірус в області погіршується, відтак перехід Львівщини у червону зону – це питання кількох днів.

«Кожна друга особа з обстежених є ПЛР-позитивна, також різко зростає показник госпіталізації пацієнтів. Область рухається до червоного рівня епіднебезпеки. Обмеження можуть вступити в дію уже найближчими днями. Серед загальної кількості госпіталізованих лише 2,5 % пацієнтів щеплені проти ковіду, але вони в реанімацію не попадають. Важких випадків серед вакцинованих нема», – наголосив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Аби запобігти поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, Міністерство охорони здоров’я видало наказ щодо обов’язкової вакцинації працівників певних категорій.

«Наказ набуде чинності із 7 листопада, тому маємо ще час на те, аби пожвавити темпи вакцинації. Після вступу наказу в дію, керівники установ та закладів зможуть відстороняти від роботи невакцинованих працівників без збереження зарплати. Обов’язковій вакцинації згідно із документом підлягають працівники усіх тих категорій, які в силу виконання службових обов’язків мають контакти з великою кількістю людей. Перелік ще не остаточний і однозначно буде розширений найближчим часом», – акцентував Орест Чемерис.

Працювати у червоній зоні зможуть лише ті заклади освіти, в яких буде 100% вакцинованого колективу.

«Такі школи в області є, і вони зможуть працювати очно під час червоної зони. Іншим доведеться перейти на онлайн навчання. Львівщина з усіх регіонів України чи не найкраще готова до онлайн навчання, адже впродовж довго часу ми працювали над тим, аби навчати наших вчителів організовувати навчання на дистанційних платформам. І таке навчання триває надалі. Однак рівень дистанційної освіти все ще не є таким, яким би ми хотіли його бачити. Тому вкотре закликаємо освітня вакцинуватись, аби забезпечити якісне навчання усім дітям», – резюмував Олег Паска.

Медики також відзначають підвищення рівня інфікування серед дітей, адже кожна наступна хвиля зумовлена мутацією вірусу. Проте вакцинувати дітей можна лише після 12 років за певними показаннями.

Коментарі

Позначки: , , ,