У Винниках відкрили виставку живопису львівського художника Володимира Патика

Новини 05 Травня, 2021 297

В «Історико-краєзнавчому музеї» у Винниках відкрили виставку живопису відомого львівського художника Володимира Патика. Виставка під назвою «Збережена таїна прадавньої культури» має символічний характер. Вона презентує частину праць Володимира Патика, які митець створював упродовж свого життя, як одну велику панораму.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Володимир Патик народився і виріс на Галичині. Любов митця до рідного краю чітко проглядається в його мальовничому темпераменті, смаку, манері, в його баченні кольору і форми. Теми та сюжети картин Володимира Патика – це втілення рис українського національного характеру.

Виставка триватиме до 14 травня в Історико-краєзнавчому музеї м. Винники за адресою вул. Івасюка, 5.

Довідково. Володимир Йосипович Патик — український живописець, пейзажист, майстер натюрморту. Член Спілки Художників України з 1958 року. У 1996 році Володимиру Йосиповичу надали почесне звання Заслуженого художника України, а у 1999 році присудили Шевченківську премію за серію робіт «Земля Шевченка». З 2006 року він мав звання Народного художника України. Володимир Патик почесний громадянин Львова. 2009 року президент Віктор Ющенко нагородив його орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня за визначний особистий внесок у розвиток українського образотворчого мистецтва, багаторічну плідну творчу діяльність та високий професіоналізм.

28 серпня 2016 року, один з найвидатніших митців в українському малярстві другої половини XX століття, яскравий представник галицької школи живопису, Володимир Патик відійшов у вічність. Поховали митця  на  Личаківському цвинтарі у Львові.

Коментарі

Позначки: ,