У Винниках присутній на сесії підприємець обсипав депутатів борошном (ФОТО)

Новини 19 Жовтня, 2019 515

Фото: Винниківський вісник

На скандальне засідання викликали поліцію

У п‘ятницю, 18 жовтня, відбулася сесія Винниківської міської ради, яка виявилася найбільш скандальною за останні роки.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Винниківський вісник», розпочалося з того, що депутати довго не могли вирішити процедурні питання щодо закриття попередньої, 18-ої, сесії ВМР. У сесійній залі тривали довгі суперечки, що підігрівало й без того «гарячу» ситуацію. Адже згадана сесія була просто переобтяжена земельними та комерційними питаннями, які мали вирішувати народні обранці.

Коли ж депутати дійшли згоди щодо закриття попередньої, 18-ої, сесії й відкрили чергову, 19-ту, то в залі запанувала просто вибухонебезпечна атмосфера.

І з кожним земельним або комерційним (а більшість таких питань стосувалося спорудження у Винниках висотних багатоквартирних будинків) ситуація все більше виходила з-під контролю головуючого та, мабуть, і здорового глузду. Так, один із депутатів заявив, що на нього чиниться тиск задля прийняття якогось рішення (про яке саме рішення йдеться – він не повідомив). У залі лунали образи й лайки опонентів. Міський голова декілька разів зупиняв пленарне засідання й збирав голів фракцій, щоб знайти вихід із чергової катавасії, яку влаштовували різні особи. Довелося й переголосувати деякі питання, які викликали особливе обурення присутніх (наприклад, питання ОСББ «Мрія»).

Та апогеєм стало те, що один із присутніх на сесії обсипав депутатів борошном!

Фото: Винниківський вісник

Після цього довелося викликати поліцію, щоб угамувати деяких осіб!

Винниківські депутати одразу ж пригадали особі, які здійснила цей вчинок, про те, що він сам є злісним порушником будівельних норм і правил. А ще, як з‘ясувалося, цей чоловік є одним із найбільших забудовників у Винниках, який багато років провадить тут комерційне будівництво. Депутат Надія Жигало заявила, що цей підприємець не доплатив у бюджет Винник два мільйони гривень, а термін сплати, мовляв, минув ще в серпні. На що підприємець відповів, що винен один мільйон  і чотириста тисяч гривень та пообіцяв, що таки з громадою (міським бюджетом) розплатиться.

Коли ж у КЦ «Дозвілля» прибули правоохоронці, то напруга в залі зменшилася. Але ситуація загострилася, коли вже на вулиці Шевченка поліція намагалася з‘ясувати причини агресії згаданого підприємця. Зчинився ґвалт, тому що він не хотів розмовляти з правоохоронцями. І йому це вдалося.

Від усього цього «сесійного видовища» залишилися просто жахливі враження. Це все викликає огиду в більшості людей, які живуть за мізерні зарплати й пенсії. Але живуть чесно. І вони змушені спостерігати за тим, як в країні, яка веде виснажливу боротьбу за своє існування з російським агресором, деякі особи прагнуть лише одного – безмежної наживи за рахунок громади, за рахунок своїх сусідів, мешканців, які живуть із ними в одному місті. І це все дуже сумно. Можливо, вони гадають, що таким чином, обдерши до нитки своїх співгромадян, вони чкурнуть в ЄС або в США й там житимуть щасливо на крадені кошти зі своїми сім‘ями? То нехай знають, що цього не буде. Ще нікому в світі безкарно не обійшлося грабувати невинних людей. Обов‘язково чужа кривда відіб‘ється, як не на них, то на їхній нащадках. Хто не вірить, то нехай прочитає історію найбільших казнокрадів, шахраїв і дуремарів. Усі найжахливіші трагедії відбувалися саме в їхніх сім‘ях і родинах. Звісно ж, ніхто нікому не бажає біди, тому для її уникнення й існують закони, яких ми всі маємо дотримуватися. А також совість. На жаль, як ми бачимо, не у всіх вона є. Тому й виникла сьогоднішня ситуація на сесії ВМР.

Коментарі

Позначки: ,