У Винниках перейменують ще чотири вулиці

Новини 06 Грудня, 2022 231

«Ми повинні позбутися радянського минулого»

Сьогодні під час пленарного засідання Львівської міської ради депутат Олексій Різник виступив з ініціативою щодо перейменування вулиць у Винниках.

Про це пише Четверта студія з посиланням на повідомлення депутата.

«В Україні на тлі повномасштабного вторгнення росії розпочалася нова хвиля декомунізації та дерусифікації. Важливо, щоб російського не залишилося не лише у нашому культурному середовищі, науці, мистецтві, а й повсюди – у назвах вулиць, театрів, не було пам’ятників тим, з ким пов’язана росія», – наголосив Різник.

Він додав, що влтіку цього року «ми у Винниках перейменували шість вулиць, назви яких мали відношення до країни-агресора».

«Але робота повинна тривати і надалі. Тому спільно із винниківчанами пропонуємо перейменувати ще чотири вулиці назви, яких у 1993 році змінили, однак офіційно рішення так і не вступило в дію. Дане перейменування у Винниках, остаточно очистить місто від всього пов’язаного із росією», – повідомив депутат.

«Це війна наративів, війна героїв, війна назв. І саме тому важливо, кому, яким героям стоять пам’ятники, якими іменами називають вулиці.
Ми повинні сказати тверде «Ні» російському, аби в майбутньому нога «московита» не ступала на українську землю під прикриттям, нібито з метою захисту «руского».

Тому в нас немає вибору – потрібно бойкотувати росію і все, що з нею пов’язане. Варто також пам’ятати, що «хороших рускіх» не буває і це необхідно врахувати під час перейменувань.

Сьогодні Україна є втіленням правди, свободи, сильної волі та любові. Ми все витримаємо і переможемо! Давайте об’єднаємо наші зусилля!», – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: ,