У Винниках декілька сімей через пошкоджену трубу залишилися без газу (ВІДЕО)

Новини 25 Вересня, 2021 151

У Винниках декілька сімей через пошкоджену трубу залишилися без газу

У Винниках, поблизу Львова, декілька сімей живуть без газу вже два тижні. Люди кажуть, газ у них зник через ремонт дороги. Тоді працівники пошкодили трубу, тож її частково перекрили. Мешканці Винник скаржаться, що на їхні заяви в інстанціях не реагують.

Коли відновлять газопостачання у Винниках Суспільному повідомила речниця “Львівгазу” Христина Осадчук, пише Четверта студія.

Світлана Шеляк живе із сім’єю у Винниках. Жінка розповідає, готує багато. Тепер вона змушена використовувати газовий балон чи вмикати мультиварку. Окрім плити, до газу під’єднаний обігрів води та будинку. Про проблему жінка неодноразово повідомляла у відповідні структури.

“Мені всі відповідають дзвоніть туди, дзвоніть ще кудись. А на урядовій ліній мені взагалі дуже гарно сказали: “Від кількості Ваших заяв у Вас газ не з’явиться”. Що нам ще зробити, щоб нам полагодили трубу?! Вона стирчить просто на дорогу!” — каже мешканка Винник.

Без газу залишилась і родина Наталії Мудрак. Жінка розповідає, усе почалося 8 вересня.

“На цій дорозі проводились ремонтні роботи, внаслідок чого була пошкоджена газова труба і газу вже немає більше як 2 тижні. Дзвонять нам постійно з Гарячої лінії області і просто питають чи газ є і додають, що тримають ситуацію на контролі. І кожного дня одне і те ж. Результату немає”, — каже Наталія Мудрак.

Аварійна служба Львівгазу зафіксувала витік газу та обмежила подачу до кількох будинків, кажуть на підприємстві.

“З виконавцем вже узгоджено терміни, оскільки він має підготувати певну ділянку для роботи. Узгоджено всі терміни на виконання ремонтних робіт. Вони будуть проведені в четвер. Власне після цього споживачам відновлять газопостачання”, — каже Христина Осадчук.

У таких випадках, варто не телефонувати, а подавати письмові звернення, радить адвокатка Лілія Баюш. За її словами, першочергово слід звертатися в аварійну службу, потім у підприємство, яке надає послуги, і якщо немає відповіді — в національну комісію, що регулює тарифи.

“Направляєте з описом вкладення або ж особисто реєструєте таку заяву і копію залишаєте в себе. І ніколи установа, маючи такий документ, не скаже, що ви не зверталися. Якщо не буде відповідної реакції, то залишається лише суд. Тобто в такому разі Ви звертаєтеся вже відповідно до юристів, які готують позовну заяву. В такому випадку відшкодовується не лише завдана шкода, але й може бути стягнута і моральна шкода”, — каже Лілія Баюш.

Адвокатка додає, на письмові скарги-претензії підприємство-надавач послуг має надати відповідь до 30 днів.

Коментарі

Позначки: ,