У ВООЗ назвали терміни появи в Україні вакцини проти коронавірусу

Новини 01 Жовтня, 2020 158

Фото: відкриті джерела.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, якщо випробування вакцин від коронавірусу будуть йти добре, то вона може бути з’явитися в Україні через рік.

Про це в інтерв’ю Суспільному заявив керівник офісу ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

“Ми маємо понад 200 експериментальних вакцин, які знаходяться на різній стадії розвитку в лабораторіях або на різних типах випробувань. І з них вже 8 вакцин, які перебувають у третій фазі клінічних випробувань, і ще одну вакцину зараз розглядаємо. Тож насправді ми маємо 9 вакцин, котрі до кінця грудня 2020 року мають показати результати, які ми зможемо розпочати вивчати. Якщо все вдаватиметься дуже добре, то вакцина в Україні може бути в наявності в другій половині 2021 року для людей із вразливих груп населення”, – сказав Хабіхт.

Він додав, що наразі у програмі ВООЗ щодо виробництва та розповсюдження вакцини від коронавірусної хвороби задіяно 156 економічних структур, програма вакцинації має охопити 2/3 населення планети. Україна отримає вакцину від COVID-19 в рамках програми COVAX.

“Механізм COVAX є частиною ініціативи прискореного доступу, яка також була започаткована ВООЗ, і наразі COVAX очолюється трьома організаціями, такими як Всесвітня організація охорони здоров’я, Global Alliance for Vaccines and Immunisation (GAVI) та Коаліція за інновації щодо епідемічної готовності; ця мережа була створена у 2017 році”, – зауважив представник ВООЗ.

Коментарі

Позначки: ,