У водія з Червонограда вилучили партію контрабандного взуття «GUCCI», пара якого коштує до 38 тис грн. (ФОТО)

Новини 19 Січня, 2021 8 947

Фото: Закарпатська митниця

Дороговартісне колекційне взуття «не доїхало» з Італії до Львова: перешкодили митники Закарпаття

Дороговартісне колекційне взуття «не доїхало» з Італії до Львова. Не задеклароване як слід у «червоному коридорі» 17 пар колекційного жіночого взуття, яке підлягає обов’язковому оподаткуванню, опинилося на складі митниці.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє Закарпатська митниця на своїй сторінці у ФБ.

Як зазначається, 18 січня на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби інспекторам довелось запротоколювати порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України відносно 38-річного жителя Львівщини. Так, водій одного із червоноградських підприємств намагався в обхід митного контролю завезти в Україну фірмове взуття з Італії без оподаткування.

«Заїхав у зону митного контролю перевізник на автобусі марки «VAN HOOL» о другій годині ночі, сподіваючись, мабуть, на неуважність митників. «У червоному коридорі» заповнив митну декларацію, в якій вказав багаж у кількості 30 місць з вживаним одягом та додатковими речами до нього, загальною вагою 2700 кг. Усно заперечив про наявність будь-яких інших товарів, що підлягають обов’язкому декларуванню та сплаті митних платежів.

Втім митники спільно з прикордонниками вирішили ретельно перевірити багажний відсік транспортного засобу, розвантаживши усі дорожні сумки та пакунки. Їх увагу привернула одна поліпропіленова сумка з картонною коробкою, де, як виявилося, знаходилися не задекларовані 17 пар нового жіноче взуття торгівельних марок «Santoni», «GUCCI» та ремінь марки «Salvatore Ferragamo», – зазначається у повідомленні.

В інтернет-мережі, до прикладу, вартість однієї пари черевик «Santoni» коливається від 12 тис до 32 тис грн, туфель «GUCCI» – від 12 тис до 22 тис грн, снікерсів «GUCCI» – від 12 тис до 38 тис грн, босоніжок «GUCCI» – від 9 тис до 21 тис грн, шльопанців «GUCCI» – від 2 тис до 6 тис грн. Тож, зрозуміло, що 17 пар колекційного взуття значно перевищує дозволену митним законодавством суму для ввезення товару – 500 євро на одну особу.

Як пояснив горе-водій, зазначений товар йому передали незнайомі люди в місті Генуя (Італія) для передачі іншим особам у місто Львів.

Наразі складено протокол про порушення митних правил. Брендове взуття вилучено на склад митниці, а його остаточну вартість встановить залучений спеціаліст-експерт.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,