У влади немає плану та розуміння провадження “формули Штайнмаєра”, – Клімкін

Новини 28 Жовтня, 2019 173

Павло Клімкін. Фото: 5 канал

Влада немає розуміння та бачення з впровадження так званої “формули Штайнмаєра” і це може зіграти на руку Російській Федерації.

Таку думку в ефірі Прямого висловив міністр закордонних справ України (2014-2019 рр.) Павло Клімкін.

Ви цього тижня заявили буквально таке, що навіть Чебурашка сьогодні розуміється, що сьогодні представляє “формула Штайнмаєра”. Це ви на когось натякали чи це була просто метафора?

“Ні, абсолютна метафора. З формулою “Штайнмаєра” ми місяць розмовляємо. А от давайте зрозуміємо, скільки ми присвятили дискусіям щодо розведення. Але ж ви пам’ятаєте, що Росія висуває як умову Нормандської зустрічі, як погодження “формули Штайнмаєра”, і тепер всі розуміють, що це не має абсолютно жодного сенсу, поза логікою якогось плану, чіткого розуміння плану. Який власне план? План може мінятися, план може розвиватися, але він має бути. Може бути два плани. Але, тим не менше, ми маємо розуміти план врешті-решт”, – наголосив він.

“А тут же не просто так Росія вимагає розведення. Це здається комусь тактично, але, тим не менше, це абсолютно свідома логіка. І за нею стоїть – перше – розуміння Росією, який вплив це буде мати в українському суспільстві. Друге – це покращення стратегічних і тактичних позицій для подальших операцій. І третє – розуміння, як можна використовувати і маніпулювати цим розведенням. І, звичайно, зняття певної напруги з лінії фронту. А там наші хлопці діють, я вважаю, дуже успішно. І тому, коли ми починаємо виконувати вимоги Росії, а при цьому Росія нас навіть “тролить”, звичайно, в суспільстві… і, до речі, в наших друзів, які питають: “А для чого? Давайте розуміти, ви прагнете Нормандської зустрічі. Ну супер. Ви приїдете, сядете. Яка ваша логіка?” Раніше була логіка – умовно використати американську сторону, штовхнути цей процес, використати авторитет США і побудувати якусь логіку подальших дій. А що зараз? І це ключове питання: для чого розведення, що це нам дасть? І якщо цього хоче Росія, то це вже причина не для тривоги, а для того, щоб розуміти, що це не просто так”, – додав Клімкін.

Коментарі

Позначки: