У вбитого на Львівщині прикордонника за кілька днів до загибелі народився первісток

Новини 19 Березня, 2019 647

Фото: прес-служба військової прокуратури Західного регіону

Військовий прокурор Львівського гарнізону Західного регіону України підполковник юстиції Віталій Горпинич повідомив, що 18 березня 2019 року о 12.48 у відділенні інспекторів прикордонної служби «Сянки» ВПС «Сянки» (Турківський район) Мостиського прикордонного загону під час несення служби 20-річний солдат строкової служби, діючи умисно, маючи злочинний намір позбавити життя іншу людину, підбіг зі спини до старшини відділення інспекторів, 35-річного прапорщика, і здійснив впритул одиночний постріл у спину, в район грудної клітини, з автомату Калашникова. Потім підозрюваний ударив прапорщика, який після пострілу продовжував стояти, прикладом автомату у голову. А коли прапорщик упав, солдат почав наносити удари ногами у різні частини тіла, поки його не зупинили інші військовослужбовці, що були свідками події. По дорозі у лікарню прапорщик від смертельного поранення помер.

Як повідомляє «Бойківська правда», підполковник юстиції Віталій Горпинич підкреслив, що підозрюваний пояснити причину своїх дії не зміг. Свідки повідомили, що конфлікту між військовими не було. За півроку служби до підозрюваного солдата зауважень не було. Призначені експертизи.

У прапорщика за лічені дні до убивства народилася перша дитина. Прапорщик служив у прикордонному загоні від 2006 року і характеризувався лише позитивно.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) здійснює Територіальне управлінням ДБР у м. Львові, а процесуальне керівництво – військова прокуратура Львівського гарнізону. Солдата затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Військовий прокурор Львівського гарнізону Західного регіону України підполковник юстиції Віталій Горпинич підкреслив, що сьогодні підозрюваному має бути оголошено про підозру і вирішено питання про тримання під вартою без можливості звільнення під заставу.

Як повідомляє «Громадське радіо», військовому, підозрюваному у вбивстві прикордонника, оголосили про підозру

Солдату строкової служби, якого підозрюють у вбивстві прапорщика Мостиського прикордонного загону Львівської області оголосили про підозру в умисному вбивстві. Чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про це Громадському радіо повідомила прес-секретар військової прокуратури Західного регіону України Юлія Галущак.

За її словами, зараз слідство встановлює, у яких стосунках із загиблим був підозрюваний.

«Слідство розглядає кілька версій, у тому числі і нестатутні відносини між підозрюваним та потерпілим, можливі сімейні негаразди. Зараз проводитиметься психіатрична експертиза, які проводять під час розслідування злочинів за ст. 115 ККУ (умисне вбивство)», — зазначила прес-секретар.

Юлія Галущак додала, що підозрюваний і досі не зміг пояснити своїх дій.

Раніше про це заявив військовий прокурор львівського гарнізону Віталій Горпинич.

«Своїх дій солдат не пояснив», — зазначив військовий прокурор.

Нагадаємо, 18 березня з’явилася інформація, що в одному із підрозділів Мостиського загону на Львівщині унаслідок вогнепального поранення загинув військовослужбовець.

 

Коментарі

Позначки: , , ,