У Варшаві обговорюють відбудову України (ФОТО)

Новини 15 Листопада, 2023 116

Нам обов’язково вдасться повернути наші території. Вірю, що так само ми разом будемо виконувати наш славень у звільнених українських містах

Вчора та сьогодні у Варшаві представники понад 20 країн світу обговорюють відбудову України.

Про це повідомив в о голови ЛОР Юрій Холод, пише Четверта студія.

У виставковому центрі EXPO XXI триває дводенна виставка і конференція ReBuild Ukraine powered by Energy”, в якій беруть участь урядовці, розробники та підприємці з  енергетичного та будівельного секторів. 

Вже друга конференція ReBuild Ukraine має на меті залучити міжнародні підтримку та фінансування на найсучасніші технології для відновлення українських громад, підприємств енергетичної галузі України, об’єктів критичної інфраструктури, які постраждали через військову агресію, а також — інвестиції у міста та регіони нашої держави. Зокрема, й у ті області, де знайшли прихисток мільйони переміщених родин із тимчасово окупованих та прифронтових територій. 

Одночасно із дискусіями тут відбувається унікальна експозиція будівельних технологій, обладнання та матеріалів, сучасного електротехнічного обладнання та «зелених» технологій, світових досягнень у будівельній та енергетичній сферах, представлених найпотужнішими виробниками із 21-ї країни світу.

«Від імені Львівщини, яка прихистила сотні тисяч переміщених осіб та сотні підприємств, а також, фактично, є наземними воротами України до ЄС, ми також взяли участь у конференції. 

Дякую всім нашим підприємцям та дипломатам, які представляють тут Україну. Особлива вдячність представникам тих міст України, які пережили та, на жаль, досі в окупації. Дуже щемко було разом із вами, колеги, говорити про відновлення України та співати тут, на конференції, український гімн. 

Нам обов’язково вдасться повернути наші території. Вірю, що так само ми разом будемо виконувати наш славень у звільнених українських містах», – написав Холод.

Коментарі

Позначки: , ,