У Турці проводять роботи з укріплення берегів річки Літмир

Новини 26 Листопада, 2023 106

Повністю завершити роботи заплановано до грудня цього року

Захід реалізується з метою захисту від шкідливої дії вод річки Літмир, покращення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки в межах вулиць Середня, Січових Стрільців, Шевченка в м. Турка.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОВА.

Загальна кошторисна вартість будівельних робіт проєкту «Розчистка та берегоукріплення русла річки Літмир в м. Турка Самбірського району Львівської області» становить 1, 9 млн. гривень.

Роботи проводяться за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища – 1,58 млн. гривень та коштів місцевого бюджету – 344,472 тис. гривень.

Повністю завершити роботи заплановано до грудня цього року.

Проєктом передбачено проведення розчистки відмілин в руслі річки на довжині 1 км, будівництва правобережної підпірної стінки висотою 2,23 метри (вул. Шевченка) на довжині 27 метрів, будівництва лівобережної підпірної стінки висотою 2,73 метри протяжністю 15 метрів від берегової опори мостового переходу до берегової опори пішохідного мосту через річку Літмир до 6,6 метри у напрямку лівого берега, будівництва лівобережної підпірної стінки висотою 1,73 метри протяжністю 27 метрів у місці різкого повороту русла річки.

«Місто Турка є гірським населеним пунктом. Річка Літмир протікає через місто та під час сильних дощів, злив, які досить часто бувають в горах, виходить з берегів, що призводить до підмивання дороги, підтоплення будинків та присадибних ділянок мешканців. Завдяки проведенню комплексних робіт буде покращено гідрологічний і санітарний стан р. Літмир, припинено затоплення території та розмиву проїзної частини міста, забезпечено надійний протиповеневий захист для 179 домогосподарств і попереджено забруднення вод річки» – зазначила Оксана Війтик – т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації.

Коментарі

Позначки: