У церквах окупованого Криму моляться за дощ

Новини 08 Лютого, 2020 187

Фото: РІСУ

В Сімферополі вводиться обмеження на подачу води

За розпорядженням “правлячого архієрея” в храмах Сімферопольської і Кримської єпархії почалися молебні “про дарування вологи”.

Як  пише «Четверта студія» з посиланням на РІСУ, про це повідомляє “Інтерфакс-Південь” з посиланням на джерела в пресслужбі єпархії.

Співрозмовник агентства уточнив, що такі молебні організовують не вперше, і зазвичай їх починають проводити після звернення влади в єпархію.

“Хтось із адміністрації звернувся минулого тижня”, – уточнив він.

Через безсніжну зиму і відсутність опадів у анексованому Росією Криму загрожує посуха: запасів у водосховищах Сімферополя залишилося лише на 90-100 днів.

Згодом “голова Ради міністрів” Республіки Крим Юрій Гоцанюк уточнив, що “за минулу ніч приплив до водосховищ, що забезпечують “столицю” Республіки водними ресурсами, склав 732 тис м куб води, і в результаті Сімферопольське водосховище заповнене на 33% від повного обсягу, Партизанське – на 34%, Аянське водосховище – на 32%.

5 лютого ЗМІ повідомили про те, що в Сімферополі вводиться обмеження на подачу води – з 10 лютого жителі нібито зможуть користуватися нею лише протягом чотирьох годин вранці та ще чотирьох – ввечері. Гарячу воду в будні дні ймовірно будуть відключати повністю.

Додамо, що Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з’єднує головне русло Дніпра з островом. Після анексії Криму Росією в 2014 році, поставки води на півострів припинили.

Запаси води в Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел.

За заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові. Влада Криму регулярно закликає жителів півострова економити воду.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,