У центрі Львова зведуть концтабір

Новини 19 Червня, 2018 104

У четвер на площі Ринок у Львові ми зведемо концтабір. Про це інформує депутат Львівської міськради Тарас Чолій.

“Якщо львівський міський голова, 46 депутатів від різних фракцій та безпринципні забудовники не хочуть розуміти, що таке “Шталаг-328″ на Цитаделі, ми їм покажемо наочно. Ну, бо нема іншої ради…”, – написав депутат.

Як відомо, 7 червня 2018 року Львівська міська рада 46-ма голосами від партійних фракцій “Самопомочі”, УКРОПу, БПП “Солідарність”, “Громадянської позиції”, “Народного контролю” та “Свободи” змінила цільове призначення землі на цитаделі, дозволивши ТзОВ “Сучасне місто” на 4 га будувати житлові будинки.

“14 червня 2018 Андрій Садовий відреагував на суспільне обурення та заявив, що житла будувати там не будуть. Цього ж дня ухвала про цитадель з’явилася знову у Порядку денному на 21.06.2018. Щоб подолати вето, потрібно 42 голоси “за””, – повідомив Чолій.

На 30 га львівської Цитаделі у 1941-1944 роках діяв один із найбільших нацистських концтаборів “Шталаг-328”. За оцінками істориків, через нього пройшли в’язнями 280 тис. осіб. Близько 142 тисяч осіб були тут розстріляні, померли від спровокованих епідемічних захворювань, експериментів, голоду та катувань. Серед них – українці, поляки, євреї, італійці, бельгійці, французи та інші.

“Тому сьогодні на Цитаделі має бути Міжнародний меморіальний комплекс пам’яті жертв Другої світової. Я закликаю львів’ян не бути байдужими. Якщо ми маємо гідність, не можемо дозволити забудовувати пам’ять нашого міста!”, – написав Тарас Чолій.

Коментарі

Позначки: ,