У центрі Львова тріщить по швах житловий будинок (ВІДЕО)

Новини 05 Січня, 2021 12 870

Скриншот відео ФБ/Олег Дзюра

Руйнація будинку відбувається через протиправні дії забудовників, при повній підтримці зі сторони влади Львова, – мешканці

У центральній частині Львова руйнується житловий будинок. Тріщини пішли несучими стінами, що становить небезпеку для людей, які в ньому проживають.

Як пише «Четверта студія», про це повідомив на своїй сторінці у ФБ житель будинку на вулиці Золота, 12 Олег Дзюра.

«Ось що сталося з будинком у Львові на вул. Золота, 12 після одного року роботи забудовників “ІНТЕРГАЛБУД” і замовників “ПАТРИАКОМ”, при повній підтримці зі сторони влади Львова, яка не хоче, або вже не може спасти наш будинок від руйнації, яку наносять протиправні дії забудовників “ІНТЕРГАЛБУД”. Чому в той самий час сталася точно така сама біда з будинком на розі вулиці Хімічна і вулиці Замарстинівська і її вже пів року назад як вирішили скріпивши двохповерховий будинок вертикально і горизонтально, по всім поверхам, по всьому периметру і швелерами? А нам влада обіцяла, як тільки закінчать з тим будинком, займуться нашим….і тільки обіцянки, я ми вже боїмося жити в своїй квартирі бо всі стіни полопалися і це прогресує. І таке по всіх поверхах першого під’їзду. Є незалежна експертиза, яка доказує хто винен в руйнації будинку і що жити в ньому небезпечно для життя. Хто буде відповідати за руйнацію, як це сталося в Дрогобичу? Але ми не Дрогобич, в нас є всі докази хто і як “закривав очі” на протязі більше як рік на нашу біду. Люди добрі хто може допомогти в цьому питання відгукніться, нам страшно жити в таких обставинах….»,- зазначається у дописі Олега Дзюра у ФБ, який оприлюднив світлину з місця події.

Як повідомлялося, будинок у Дрогобичі на Львівщині обвалився через руйнування середньої несучої стіни підвалу. Про це йдеться у висновках технічного звіту за результатами обстеження житлового будинку.

У висновках зазначені два припущення щодо причин руйнування середньої несучої стіни підвалу. Перше припущення:  просідання або руйнування цегляної кладки через низьку марку цегли та розчину, внаслідок значного зволоження та відсутності гідроізоляції і бетонної підлоги, що є в основному наслідком помилок під час будівництва.

Друге припущення: можливе втручання людей, яке необхідно підтвердити або спростувати спеціальними експертами після розбору обвалених конструкцій, які розташовані поверх цієї стіни підвалу.

Про вісьмох загиблих внаслідок обвалення під’їзду житлового будинку в Дрогобичі повідомили рятувальники.

 

Коментарі

Позначки: , , ,