У центрі Львова підприємець побив кількох муніципалів

Новини 03 Вересня, 2019 110

Фото: "Муніципальна варта"

Під час вилучення машинок біля Оперного театру

У Львові під час вилучення машинок біля Оперного театру підприємець побив працівників «Муніципальної варти».

Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як зазначається, ухвалою Львівської міської ради заборонено будь-які атракціони в центральній частині міста без дозволу органів місцевого самоврядування, зокрема, на проспекті Свободи, на площі перед Оперним театром. Відтак, працівники ЛКП «Муніципальна варта» вилучили машинки, які підприємці неправомірно здавали в оренду. Однак, сьогодні під час проведення вилучення підприємець побив працівників «Муніципальної варти». На місце викликали поліцію, працівники написали відповідні заяви.

«Ми виконували ухвалу сесії — проводили демонтаж атракціонів, тобто машинок. Під час цього був спровокований конфлікт. ми вже демонтували машинки, забрали їх, переходили на пішохідному переході і одному з працівників організатор того бізнесу ногою вдарив в плечі, працівник впав, підприємець наніс йому два тілесні ушкодження — в районі голови і в руку, порізав йому руку. Ми викликали працівників поліції, особу затримали. З боку підприємця були провокації, почалась шарпанина із застосуванням фізичної сили, приїхав спецпідрозділ поліції, слідчо-оперативна група для відібрання пояснень.

В п’ятницю ми вилучили 11 машинок, сьогодні — 5. Однак, під час вилучення підприємець голосно кричав, що машинки у нього ще є, бізнес буде продовжуватись і такі послуги будуть надаватись, попри заборону на таку діяльність ухвалою сесії міської ради”, — розповів Богдан Мільяр, начальник ЛКП «Муніципальна варта».

Як повідомили в управлінні безпеки міста, подібну діяльність підприємці здійснюють систематично, порушуючи при цьому ухвалу міської ради та заважаючи руху пішоходів.

Як наголошує прес-служба Львівської міської ради, «для діяльності атракціонів у місті є спеціально відведені паркові зони та зони відпочинку, де обмежений рух транспорту і дітям не загрожує небезпека виїхати на смугу руху».

Підприємець-порушник тепер спричиняє ще й хуліганські напади. За його сприяння цієї неділі на площі біля оперного театру стався інцидент, внаслідок якого Муніципальна Варта готує позов до суду. Автомобіль підприємства, на якому прибула група швидкого реагування Муніципальної Варти, було розбито.Йдеться про власника дитячих електромобілів Олега Спиридонова, який уже декілька років намагається здавати їх в оренду на площі перед оперним театром. Хоча саме там міська влада заборонила роботу будь-яких атракціонів. Машинки цього підприємця муніципали вилучали уже не раз. Цієї суботи та неділі вони теж наводили лад на площі. У суботу одну машинку вилучили. В неділю, коли в автомобіль Муніципальної Варти вже завантажили вилучений інвентар, сталася несподіванка. Раптово з того під’їзду, де Спиридонов тримає дитячі електромобілі, вибіг невідомий чоловік з молотком у руках і вдарив два рази у лобове скло. Працівник групи швидкого реагування Муніципальної Варти Павло у цей момент був за кермом. Розповів, що нападника одразу ж затримали і викликали поліцію.«Коли я вийшов з машини, побачив, як наші працівники його вже затримали, поклали на землю і відповідно люди, які стояли навколо, викликали поліцію Наскільки я розумію, його рідний брат, власник цього тіньового бізнесу. реагував дуже бурхливо, збирав навколо себе натовп і робив виставу. Але загалом наші дії були чіткими – людину затримати і дочекатися правоохоронних органів». До цього нападу Спиридонов та його спільники готувались заздалегідь, бо вирішили помститись за вилучену машинку у суботу – переконані працівники Муніципальної Варти. «Щоразу воно виглядає таким чином, що як тільки працівники муніципальної дружини наближаються для вилучення машинок, на боці підприємця з’являється до 15-20 невідомих осіб, які поводяться агресивно і спричиняють конфлікт», – додав директор ЛКП «Муніципальна дружина» Роман Хом’як. Заміна лобового скла та відірваного дзеркала на автомобілі Муніципальної Варти за попередньою оцінкою обійдеться у 12-14 тисяч гривень. Тому на хулігана-нападника вже почали готувати позов до суду. А вилучення ще однієї машинки у неділю таки відбулось.

Опубліковано Муніципальна Варта Понеділок, 10 липня 2017 р.

Архівне  відео/Муніципальна варта

Машинки біля Оперного…Кмітливі підприємці, що спеціалізуються на дитячих розвагах, як от гойдалки, машинки тощо знову попри заборону з'явилися біля оперного..(Сюжет 0322.ua)

Опубліковано Західна Україна News Вівторок, 1 серпня 2017 р.

Відео: Західна Україна News

Коментарі

Позначки: , , , ,