У центрі Львова оголосили голодування (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Новини 18 Червня, 2018 420
У Львові оголосили голодування

Фото: 4studio

Активісти закликають Садового йти з кувалдою на самобуди

У Львові біля міської Ратуші активісти «Народної дії» оголосили «Марафон голодування» проти незаконного будівництва в місті. Про це повідомляє Четверта студія.

Сьогодні, 18 червня, під стінами Львівської міської ради зібралися активісти громадського об‘єднання «Народна дія», які  вимагають зупинити незаконне будівництво в місті.

Вони розгорнули плакати з написами: «Вимагаємо знести незаконні будови у Львові», «Кувалда для незаконних забудов», а також розповсюджували листівки: «Золочів підтримали – підтримайте Львів. Кувалда має силу», «Львів дарує кувалду меру міста Андрію Садовому. Кувалдою по незаконних забудовах».  Учасники акції мають на грудях написи: «Народна дія голодує».

У центрі Львова голодують

У центрі Львова голодують

Як зазначила організатор акції, активіст громадського об‘єднання «Народна дія» Лідія Конюх, вийти під стіни міської Ратуші і оголосити голодування їх спонукало засилля незаконних і скандальних забудов у Львові.

У центрі Львова голодують

У центрі Львова голодують

«Нас спонукало на акцію те, що мер Львова Андрій Садовий, на підтримку свого колеги – мера міста Золочева, взяв в руки кувалду і пішов трощити незаконні забудови. В той час, як  Львів роками безбожно руйнується незаконними  забудовами. Ми роками в судах. Нас просто кинули проти «грошових мішків» і ми мусимо тягнути, самі доказувати, що забудови незаконні. Тут нас ніхто не чує. Скільки раз була погоджувальна комісія, яку ми і утворили, обговорювали всі питання. Нас далі ніхто не чує. Є рішення судів, що забудови  незаконні, скасовані містобудівні норми і обмеження. І тим не менше віз і нині там», – заявила Конюх.

У центрі Львова голодують

У центрі Львова голодують

Учасники акції наголошували на тому, що у новобудовах зведених у Львові без дозвільних документів вже продаються квартири, а земля під ними береться в оренду на 10 років.

«Найскандальніша будова на вул. Снопківській, 18, де стоять два багатоповерхових будинки, без жодного дозвільного документу, без єдиного погодження. І там вже  продаються квартири. За «спиною» цих будинків зруйнована 4-та лікарня, зруйновано людські помешкання. Наш активіст там мешкає, в нього стіною просто «замуроване» вікно. Навіть квартирка не відкривається», – зазначає організаторка акції і додає, що подібна ситуація на будовах на проспекті В.Чорновола та вул. Масарика.

У Львові оголосили голодування

У Львові оголосили голодування

«На проспекті Чорновола, на вул. Масарика «Струмок» –  є скасовані містобудівні норми, а замовник і далі будує і плювати хотів на все. Саме головне, що ділянки не викуповують, а в більшості випадків, ділянки беруть в оренду на десять років з правом забудови. Тобто, вони платять копійчану оренду, будують будинок, продають за шалені гроші, набивають кишені і щезають. Шукають наступну ділянку», – наголошує Лідія Конюх.

Протестувальники заявлять, що своєю акцією хочуть заручитися підтримкою широких кіл громадськості до вирішення питання незаконних самобудів в місті, оскільки «виконавчі служби не знають, як це зробити».

У Львові оголосили голодування

Фото: 4studio

«Ось для прикладу. Вул. Івана Франка, 127, тут  знаменита «вілла павліва», як ми її називаємо. Колишній начальник департаменту містобудування Львівської міської ради  Андрій Павлів побудував собі мансарду без документів. Є скасовані містобудівні умови, є рішення демонтувати самочинну забудову, а виконавча служба не знає як це зробити…», – зазначає активіст «Народної дії».

Також учасники акції поділилися своїми планами щодо ходу акції і заявили, що будуть її проводити доти, «доки їх почують».

Вони заявили журналістам, що: «ми плануємо бути тут сьогодні до кінця дня. Наша акція попереджувальна, ми не можемо гарантувати, що не вийдемо завтра, післязавтра, якщо не будемо почуті. В нас ресурсу повинно вистачити. Сьогодні одні люди в судах, інші тут. Тому ми завтра йдемо в суди, інші, які сьогодні в судах,  прийдуть сюди, нам на зміну. Ми плануємо зробити цю акцію, як марафон. І ми її будемо проводити доки не будемо почутими. У Львові більше 100 незаконних забудов…».

У Львові оголосили голодування

У Львові оголосили голодування

«Ми хочемо, щоб та ініціатива, яка була розпочата мером Львова Андрієм Садовим у Золочеві – нарешті втілилася у Львові.  Щоб він принаймні, не сам  звичайно, але щоб принаймні одну із незаконних забудов зніс. Тоді буде неповадно іншим забудовникам робити такі злочини. Можливо, тоді щось зрушиться з мертвої точки щодо тих незаконних забудов де вже є відповідні рішення судів», – заявила організатор акції Лідія Конюх.

 

Коментарі

Позначки: , ,