У центрі Львова мешканці десятиліттями жили під загрозою вибуху (ФОТО)

Новини 20 Червня, 2019 99

Вул. Мулярська/uk.wikipedia.

У центрі Львова під час земляних робіт виявили застарілі боєприпаси.

Як повідомили у прес-центрі ГУ ДСНС у Львівській області, 19 червня о 11:19 до рятувальників надійшло повідомлення, що на вул. Мулярська, 8 під час земляних робіт, на відстані 2 м від житлових будинків, виявлено 82-мм мінометну міну та 20-мм артилерійський постріл часів Другої світової війни.

О 19:20 фахівці піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили боєприпаси та знищили у встановленому порядку.

Фото: ДСНС

Довідка. Вулиця Мулярська — вулиця в Галицькому районі Львова, поруч з історичним центром міста. Простягається від площі Святого Теодора до вулиці Богдана Хмельницького. Довжина вулиці близько 95 м. Дорожнє Вулиця являє собою досить крутий підйом від площі Святого Теодора до вулиці Хмельницького. Забудована 2-, 3- і 4-поверховими кам’яницями кінця XIX ст. Є також один 5-поверховий будинок (№ 2а), зведений у 1932 році. До Другої світової війни в ньому були Єврейський дім громадської допомоги і притулок для бідних. З 1947 р. тут міститься Львівська міська бібліотека ім. Лесі Українки та Бібліотека іноземної літератури.

 

Коментарі

Позначки: ,