У Центрі легеневого здоров’я розгорнули додаткові ліжка для лікування пацієнтів із коронавірусом

Новини 03 Січня, 2021 99

Центр легеневого здоров’я у Львові отримав сучасні ШВЛ. Фото ЛОДА

Із 1 січня Центр легеневого здоров’я може прийняти на 200 пацієнтів більше. Тепер у лікарні одночасно зможуть лікувати 370 інфікованих. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА, пише Четверта студія.

Розгорнення ліжок відбуватиметься поетапно.

«Уже від завтра лікарня зможе при потребі приймати більше пацієнтів. Зараз у Центрі 112 пацієнтів, але при потребі відділення уже готове до прийому пацієнтів», – розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Майже усі пацієнти Центру легеневого здоров’я потребують кисневої підтримки, тому питання кисню – одне з найбільш актуальних у лікарні.

«Ми госпіталізовуємо людей із важкими пневмоніями, також забираємо важких пацієнтів із інших лікарень. Наші пацієнти майже всі кисневозалежні, тому кисню ми споживаємо надзвичайно багато. Якісне киснезабезпечення  – у нас питання №1», – пояснив генеральний директор Центру легеневого здоров’я Любомир Рак.

У Центрі також із січня збільшать кількість медичних команд. Зараз із інфікованими коронавірусом пацієнтами працює 12 команд. З нового року їх буде 16, серед яких анестезіологи, терапевти, медсестри та інші фахівці.

У планах лікарні – завершити ремонт іще одного відділення на кільканадцять десятків ліжок, що теж зможе приймати ковідних хворих.

Із новорозгорнутими ліжками ліжкова мережа області тепер становитиме 3945 ліжок.

Коментарі

Позначки: ,