У центрі Дрогобича злодії розкурочили фонтан: викрали елементи водопостачання і електроживлення

Новини 27 Червня, 2018 1 865

Фонтан у центрі Дрогобича. Фото ілюстративне з відкритих джерел

Через безпрецедентний вчинок вандалів у Дрогобичі від ураження струмом могли постраждати перехожі.

Як повідомляється на офіційній сторінці Дрогобицької міської ради,  упродовж кількох останніх днів у центрі міста двічі обікрали фонтан.

«24 червня у Дрогобичі трапилося безпрецедентне пограбування у центрі міста: не гребуючи нічим, вандали викрали частину системи водопостачання, а саме: латунні розприскувачі, які уже неможливо знайти у продажі через припинення їх виробництва. Окрім того, у ніч з 21 на 22 червня також було здійснено крадіжку елементів водопостачання та електромережі міського фонтану на площі Тараса Шевченка. Орієнтовна вартість завданих збитків становить близько 100 тис. гривень», – зазначається у повідомленні.

Як наголосив керівник КП «Комбінат міського господарства» Андрій Янів, «під час викрадення елементів електроживлення, було пошкоджено кабелі, що могло призвести до летальних випадків, адже біля фонтану розважаються діти та молодь. Цього не сталося лише тому, що зловмисники знеструмили електрощитову, від якої струм подається до фонтану».

“Нещодавно у Дрогобичі вже трапився летальний випадок, коли вандали вкрали трубу в якій знаходився кабель електроживлення. Через це загинула дитина. Більше того розгул вандалізму у місті, за інформацією Департаменту міського господарства, обходиться міському бюджету близько 400 тисяч гривень. Саме ці кошти виділяються на заміну зруйнованих сміттєвих урн та майданчиків, розбитих ліхтарів вуличного освітлення, пошкоджених елементів світлофорів та викрадених дорожні знаків”. – йдеться у повідомленні міської ради.

Як повідомили у Дрогобицькому відділі поліції, вандалів уже знайдено, ними виявилися двоє молодих осіб.

Фото Дрогобицької міської ради

Коментарі

Позначки: , ,