У центральному парку Львова встановлюють ґрати на хвойні дерева (ВІДЕО)

Новини 11 Грудня, 2021 245
У центральному парку Львова встановлюють ґрати на хвойні дерева. Фото: Суспільне Львів

У центральному парку Львова встановлюють ґрати на хвойні дерева. Фото: Суспільне Львів

У Парку культури імені Богдана Хмельницького відгороджують хвойні дерева. Таким чином їх хочуть вберегти від браконьєрів – каже директор парку Олександр Молодий.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє Суспільне Львів.

Ґрати на хвойні дерева встановлюють, щоб дерева не крали перед новорічно-різдвяними святами.

“Хлопці привезуть каркас готовий, ми вже зварили. Надягнемо на ялинку, позабиваємо в землю штирі, обваримо, щоб вандали не поламали”, – каже працівник парку Любомир Юськів.

Каркас для хвойних дерев зробили зі старих огорож для дитячих атракціонів. Так дерева у парку огороджують другий рік поспіль. Це роблять через те, що у 2019 році із парку вкрали 30 дерев.

“Звісно в нас є камери, але це ж не рятує, розумієте. Нам не цікаво навіть зловити того, хто вже зрізав. Ну уявіть собі, зріжуть цю секвою. Так, ми будемо бачити, а толку з того. Нам важливо зберегти й захистити. Ми обгороджуємо рідкісні дерева хвойні. Це не прості дешеві ялинки, які ніби шкода, але по суті їх багато. Це рідкісні дерева, які ми привозимо зі всієї України, з-за кордону”, – пояснює директор Парку культури Олександр Молодий.

У 2019, після крадіжок деяких дерев, у парку вирішили решту фарбувати спеціальною речовиною. Але це не допомогло.

“Ми в свій час перепробували дуже багато: ми фарбували, ми бризкали всякими сумішами – нічого не допомагало. Це другий рік поспіль ми це робимо (огороджуємо, – ред.) і воно рятує”, – додає директор парку.

Ґрати встановлюють лише на цінні хвойні дерева. Таких у парку приблизно 20. Огорожу із дерев знімуть наприкінці січня.

 

Коментарі

Позначки: ,