У центральній частині Львова пропонують реорганізувати дорожній рух

Новини 04 Липня, 2023 402

Фото Романа Балука

Сьогодні, під час засідання постійної комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності Львівської міської ради депутати розглянули питання реорганізації дорожнього руху у центральній частині Львова.

Про це пише Четверта студія з посиланням на інформаційний портал ЛМР.

Депутат фракції «Європейська Солідарність», секретар комісії транспорту Володимир Лесик запропонував, а колеги підтримали надати протокольне доручення Департаменту міської мобільності опрацювати проект організації дорожнього руху в центральній частині міста згідно з запропонованою схемою.

Йдеться про те, що у центральній частині міста в межах пр. Свободи, пл. Міцкевича, пл. Галицької, пл. Соборної, вул. Винниченка-Підвальної, пл. Даниа Галицького, вул. Гонти-Гавришкевича, пл. Князя Ярослава Осмомисла організовується квазікільце з одностороннім рухом (проти годинникової стрілки) та розмежуванням громадського та приватного транспорту.

“Найбільш проблемним, на мою думку, за такої схеми залишається вузьке місце від пл. Соборної до пл. Митної, та рух трамвая назустріч на відрізку від оперного театру до пл. Соборної. Проте ситуація всеодно покращиться у порівнянні з існуючою, оскільки трамвай має свою колію, яка майже не перетинається з приватним транспортом (Гонти-Підвальна),а відрізок від Митної до Соборної є досить коротким і за грамотного світлофорного регулювання може зняти проблему.

Таким чином майже на всій протяжності квазікільця буде дві смуги для приватного транспорту та окрема для громадського. Ми позбавляємось, або зменшуємо затори пл. Митної; затори від вул.Князя Романа до опери; затори вул.Гонти”, – переконує Володимир Лесик.

За словами депутата, за такої реорганізації дорожнього руху, львів’яни матимуть нові пішохідні зони та піркінги.

“Відокремлений паркінг, як на Валовій, у наступних локаціях:
– на звільненій від руху частині пр.Свободи (ліва сторона по руху від Гнатюка до оперного театру, по правій рухається тролейбус);
– на звільненій від руху частині пр.Свободи (права та ліва сторони від пам’ятника Богородиці до вул.Беринди);
– паркомісця на пл.Галицькій (з лівої сторони від підземного переходу до галицького базару;
Крім того, створюється нова пішохідна зона у таких локаціях:
– площі біля пам’ятнику Шевченку та Підкови з’єднуються (залишивши виїзд з Гарнізонного храму);
– з боку вул. Театральної до пам’ятника Міцкевичу”, – розповідає Володимир Лесик.

Додамо, фахівці з Львівської політехніки вважають такий проєкт доцільним, проте зазначають необхідність провести детальні моделювання та розрахунки, які депутати і доручили розробити профільному Департаменту до 1 серпня.

Коментарі

Позначки: ,