У тричі «замінованому» бізнес-центрі Львова адміністрація відмовилася від обстеження

Новини 31 Травня, 2018 82

Фото lviv.vgorode.ua

У Львові вибухотехніки, кінологи та фахівці відповідних служб завершили обстеження приміщень бізнес-центрів, інформація про замінування яких надійшла сьогодні до міської ради міста. Вибухонебезпечних та вибухових пристроїв  виявлено не було.

За інформацією прес-служби Львівської міської ради, загалом, з бізнес-центрів було евакуйовано 1520 осіб.

Як зазначається у повідомленні, від адміністрації закладу на вул. Науковій, 7, який був у переліку «замінованих», було «письмове звернення про відмову від обстежень».

«На місці події, вул. Наукова, 7а, 7б, 7д, бізнес-центр «Оптіма – Плаза», працювали основні підрозділи сил цивільного захисту області і міста Львова в складі 16 осіб та 4 одиниць техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. О 15.41, від адміністрації закладу по вул. Наукова, 7, було письмове звернення про відмову від обстежень», – інформує Львівська міська рада.

Після проведених обстежень – вибухових пристроїв виявлено не було. Проводяться заходи із встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради, 31 травня надійшли повідомлення про закладення вибухових пристроїв у бізнес-центрах Львова за адресами:  вул. Промислова, 52 (бізнес-центр «Український капітал», Шевченківський район);  вул. Зелена, 109 (бізнес-центр «Клуб ділових людей», Личаківський район); вул. Героїв УПА, 73 (бізнес-центр «Таурус»,  Франківський район);  вул. Богдана Хмельницького, 176 (бізнес-центр «Lemberg», Личаківський район); вул. Наукова, 7а, 7б, 7д  (бізнес-центр «Оптіма – Плаза», Франківський район); вул. Шевченка, 111а  (торгово-офісний центр «Легенда – Клас», Залізничний район).

Інформація про замінування за адресою: вул. Наукова, 7а, 7б, 7д (бізнес-центр «Оптіма – Плаза»), надходило 29, 30, 31 травня.

Як повідомлялося, 31 травня, на електронну пошту Львівської міської ради, надійшло повідомлення про замінування п‘яти бізнес-центрів міста.

29 травня у Львові через неправдиве повідомлення про замінування з п’ятьох бізнес-центрів евакуювали близько 5 тис. осіб, а 30 травня через аналогічне повідомлення з 9 бізнес-центрів – понад 3 тис. осіб.

З початку року, це вже восьме повідомлення про закладення вибухових пристроїв у бізнес-центрах міста. У всіх випадках повідомлення не підтвердилися.

 

Коментарі

Позначки: , , ,