У Трускавці збільшилася кількість безробітних через карантин

Новини 28 Квітня, 2020 460

Ілюстрація: НЕО Радіо

Карантин в Україні призвів до збільшення кількості безробітних. Трускавець в цьому переліку винятком не є. Як повідомила керівник Трускавецької міської філії Львівського обласного центру зайнятості Маргарита Роман, станом на 24 квітня цього року зареєстровано безробітними в курортному місті 152 особи. Усі вони поповнили списки непрацюючих осіб у період карантину з 12 до 24 квітня.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Джерела Трускавця», загалом за даними Трускавецького центру зайнятості станом на 24 квітня у статусі безробітного перебуває 293 особи, з них отримують виплату допомоги по безробіттю – 244 людини. Якщо провести паралель із аналогічним періодом минулого року, то кількість безробітних в Трускавці зросла на 179,3%. Кількість працевлаштованих зменшилася на 39,8%, знизилася і кількість вакансій на ринку праці на 39,2%.

Серед безробітних в Трускавці: 91 жінка, 75 осіб, які обіймали посади службовців; 65 осіб, які були задіяні в робітничих професіях; 12 осіб без професії; 114 особи, які не були зайняті до 1 року; 38 осіб, які не працювали більше 1 року; 49 осіб, котрі були звільненні у період карантину з різних причин: за «згодою сторін», із закінченням строку трудового договору, скорочення чисельності працівників, у зв’язку з закінченням строку виконання роботи, встановленому в договорі підряду.

У Центрі зайнятості стверджують – на час карантину соціальна підтримка безробітних державою посилюється. Так громадяни, які були звільнені з останнього місця праці в період карантину (починаючи з 12.03.2020 року) за власним бажанням і стали на облік в державній службі зайнятості, отримуватимуть допомогу по безробіттю з першого дня набуття статусу безробітного. Розмір виплат для осіб, які отримують мінімальну допомогу по безробіттю без урахування заробітної плати та страхового стажу, на період карантину підвищено з 650 грн до 1000 грн.

 

Коментарі

Позначки: , ,