У Трускавці закриють поліклініку

Новини 10 Березня, 2020 8 341

Фото: "Джерела Трускавця"

Відділення хірургії і радіології «оптимізують»

У Трускавці триває процес оптимізації медичної сфери. Так на сесійному засіданні 5 березня із доповіддю перед депутатами виступив головний лікар трускавецької лікарні Ігор Стасик. За його словами, передбачена державним бюджетом субвенція на зарплати медиків останній раз надійде в Трускавець в березні. Відтак з 1 квітня субвенція скасовується, оскільки медицину України готують до другого етапу реформи. 
Як пише “Четверта студія”, про це інформують “Джерела Трускавця”.

– На практиці це означає, що на зарплати медиків ми маємо заробити собі самі. За аналогічним принципом уже працюють медики первинки – сімейні лікарі та педіатри. Від кількості укладених з ними декларацій залежить розмір виплат, які скеровує Національна служба здоров’я України, – прокоментував ситуацію Ігор Стасик.

Щоб зменшити видатки на зарплату в трускавецькій лікарні вирішили провести оптимізацію кількох відділень. Так, за поданим проєктом, ліквідовують поліклінічне відділення, жіночу консультацію і відділення медичної допомоги підліткам та молоді «Клініка, дружня до молоді». Натомість утворюють відділення амбулаторної вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги.

Як пояснив присутнім Ігор Стасик – ліквідація трьох відділень та створення одного приноситиме в місяць до 100 тис грн економії на зарплатах.

– Кожне з ліквідованих відділень має завідуючих, старших медсестер, тощо. Оптимізувавши штат, ми отримаємо одну завідуючу, менше старших сестер і так далі. Відповідно зекономимо кошти. Така оптимізація давно була на часі, бо чого кривити душею – Трускавцю не потрібно, скажімо, аж шість лікарів-гінекологів на нашу кількість населення, – повідомив пан Стасик.

Стасик.jpg

На підставі цього рішення Трускавецької міської ради головлікар лікарні зобов’язаний до 1 травня провести звільнення з роботи працівників ліквідованих підрозділів лікарні та за наявної можливості працевлаштувати їх у новостворені відділення.

Аналогічне рішення щодо оптимізації було запропоноване і по хірургічному відділенні та відділенні урології й інтервенційної радіології. Замість хірургічного відділення на 50 ліжок із штатом в кількості 26 одиниць і відділення урології та інтервенційної радіології на 45 ліжок із штатом в кількості 27,25 штатних одиниць створять відділення хірургічного профілю (туди входить хірургія, урологія, травматологія, гінекологія ) та відділення інтервенційної радіології. Детальніше з цифрами оптимізації по цих відділах можна ознайомитися в проєкті рішення за посиланням.

За інформацією пана Стасика – лікарня Трускавця уже на шляху до запровадження вторинної медичної допомоги, як цього вимагає медреформа. Так лікарні вдалося підписати із Національною службою здоров’я України 4 пакети на послуги, які на вторинному рівні надаватиме лікарня. На стадії підписання ще 5 пакетів послуг.

Коментарі

Позначки: , , , , ,