У Трускавці з 10 червня планують відкрити дитсадки

Новини 28 Травня, 2020 366

Фото: "Джерела Трускавця"

При стабільній епідемічній ситуації у курортному Трускавці з 10 червня готуються відрити дошкільні установи міста, мова іде про садки.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Джерела Трускавця», такому важливому рішенню передувало опитування батьків, чи готові вони відпускати своїх чад у дитсадочки. Як запевняють у відділі освіти оздоровниці – понад 50% опитаних батьків зауважили, що уже з нетерпінням чекають відкриття в місті садків, оскільки ні на кого залишити дітей, коли виходять на роботу. Відновленню роботи садків в курортному місті передує ретельна підготовка цих закладів до прийому дітей, запевняють у відділі освіти Трускавця.

– Найперше ми розпочали із тестування персоналу на COVID-19. Медики міської лікарні проводять тести безпосередньо в приміщеннях садочків усім працівникам. Сьогодні, 27 травня, перевіряли великі садочки “Ялинку” і “Теремок”, після них — решту, – повідомив головний освітянин міста Орест Лобик.

Робота садочків міста відновлюватиметься поступово, дотримуючись обмежень – не більше 10 дітей в одній групі. Як наголошує Орест Лобик, основною метою є забезпечити батьків можливістю працювати і не хвилюватися в цей час за дітей.

Для забезпечення санітарно-епідеміологічних норм у садках міста відділом освіти було сформовано замовлення для закупівлі засобів особистої безпеки: безконтактних термометрів, миючих засобів, масок для персоналу. Коли садки відчинять свої двері – дітям щоденно вимірюватимуть температуру та закликають батьків бути свідомими і при виявленні найменших ознак недуг у малюків – не відводити їх в дошкільні установи.

Після проведених усіх підготовчих заходів трускавецькі садочки зможуть запрацювати з 10 червня за умови, що в регіоні не буде спалаху коронавірусної недуги, відтак відповідний дозвіл надасть на відкриття садків обласна держадміністрація та затвердить аналогічне рішення комісія ТЕБ і НС міської ради Трускавця.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,