У Трускавці всім відпочивальникам будуть міряти температуру

Новини 06 Березня, 2020 3 264

Ілюстрація: ТСН

При підозрі хворих на коронавірус, таких пацієнтів будуть скеровувати у санаторій «Немирів» 

Трускавчани стали більше хворіти на ГРВІ. Таку статистику озвучив головний лікар міської лікарні Ігор Стасик. Так за минулий тиждень кількість хворих на респіраторні захворювання підскочила до 94 випадків, позаминулого тижня таких було – 82. Стали хворіти більше як дорослі, так і діти, стверджують лікарі: серед дорослого населення зафіксовано 53 звернення ( було 49), серед дітей – 41 (було позаминулого тижня 33).
Про  це пише “Четверта студія” з посиланням на “Джерела Трускавця”.

За словами головного лікаря ТМР Ігоря Стасика у місті прийняли план протиепідемічних дій, відтак дано розпорядження міського голови, щоб усі санаторного-лікувальні заклади закупили безконтактні термометри для вимірювання температури тіла у відпочивальників. При виявлені недужих слід терміново звертатися за медичною допомогою.

Також Ігор Стасик поінформував – ЛОДА видала наказ, при підозрі хворих на коронавірус в курортному місті скеровувати таких пацієнтів у санаторій «Немирів», що за Львовом. Якщо цей заклад буде переповнений людьми, які проходять там обсервацію – то другим таким пунктом на Львівщині буде госпіталь у Винниках.

– Загалом хворих із явними ознаками коронавірусу мають шпиталізовувати із нашого регіону у Львівську обласну інфекційну лікарню. Вона може прийняти до 300 недужих . У випадку, якщо лікарня буде переповнена, але сподіваємось, цього не буде, лікувати хворих на коронавірус мають опорні місцеві лікарні, – роз’яснив ситуацію пан Стасик.

іс.jpg

Медик закликав людей не впадати в паніку через коронавірус, вести здоровий спосіб життя, часто мити та дезінфікувати руки, добре висипатися та споживати багато овочів та фруктів, по можливості уникати місць великого скупчення людей. При застуді та підвищенні температури тіла рекомендовано не займатися самолікуванням, а звертатися до сімейних медиків. Трускавчанам та відпочивальникам лікар радить споживати «Нафтусю», яка має імуномоделюючу дію та сприяє зміцненню загального тонусу організму людини.

 

Коментарі

Позначки: , , ,