У Трускавці психічнохворий чоловік вбиває перехожих (ФОТО)

Новини 02 Серпня, 2019 445

Фото: ФБ/Трускавець News

Після нападу житель Трускавця помер

У курортному Трускавці на Львівщині психічнохворий чоловік нападає на перехожих.

Як пише Andrii Bilinskyi, жертвою нападу цього чоловіка став його батько, який від отриманих травм помер.

«Пишу цей пост для того щоб застерегти жителів Трускавця від аналогічних випадків. На мого батька був здійснений напад, в результаті чого він отримав важку черепно-мозкову травму, він уже 4 день не приходить до тями. Є запис з камер відеоспостереження, де видно як нападник наніс удар моєму батькові в районі вуха, після чого він одразу впав. Особу нападника встановлено, але зараз він ходить на свободі, по нашому Трускавцю. З неофіційних даних у нього шизофренія і зараз чекають офіційний документ, що підтверджує цей діагноз. Цей виродок зараз спокійно розгулює вуличками Трускавця, нижче я прикріплю його фото і хочу, щоб були обережні, тому що не знати що може бути в його голові і кому він ще зможе зіпсути життя», – йдеться у дописі Andrii Bilinskyi на сторінці спільноти Трускавець News у ФБ.

Скриншот ФБ

Довідка. Шизофренія  — психічний розлад розумових процесів. Вона найчастіше проявляється у вигляді слухових, зорових та інших галюцинацій та параної або марень, дивних маній чи дезорганізованістю мови і мислення. Це супроводжується значною соціальною або професійною дисфункцією. Поява симптомів зазвичай відбувається в юнацькому віці, з глобальною поширеністю упродовж життя.  Діагноз ставлять на підставі спостережуваної поведінки та інформації про симптоми пацієнта.

Хвороба дивна тим, що недужий нібито будує свою персональну реальність, де діють інші закони, відмінні від законів навколишнього світу: ця реальність затягує хворого щораз глибше, в розвинених стадіях перетворюючи його життя на сон. Шизофренік живе в іншому світі — і зовсім байдужий до навколишніх цінностей і реалій.

Особи з серйозними психічними хворобами, включно із шизофренією, набагато більше ризикують стати жертвами як насильницьких, так і ненасильницьких злочинів. З іншого боку, шизофренію іноді пов’язують із більшою кількістю жорстоких вчинків, хоча перш за все це пояснюється частішим вживанням наркотиків. Частота убивств, пов’язаних із психозом, подібна до частоти при зловживанні наркотичними речовинами і пропорційна загальній частоті для регіону. Яка роль шизофренії в насильстві незалежно від зловживання наркотиків, — суперечливе питання, але вирішальними факторами тут можуть бути певні аспекти особистого життя чи розумового стану. Висвітлення шизофренії у ЗМІ схильне акцентувати на рідкісних, але незвичайних насильницьких діях. Більше того, у великій репрезентативній вибірці дослідження 1999 року 12,8 % американців вважали, що хворі на шизофренію «дуже схильні» вдаватися до жорстоких дій по відношенню до інших.

 

Коментарі

Позначки: ,