У Трускавці планують створити притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства

Новини 04 Червня, 2020 358
Директор департаменту транспорту Роман Кокотайло і директор департаменту соцзхаисту Львівської ОДА Наталія Кузяк

Директор департаменту транспорту Роман Кокотайло і директор департаменту соцзхаисту Львівської ОДА Наталія Кузяк

За даними Національної поліції України за І квартал 2020 року найбільше повідомлень щодо домашнього насильства зареєстровано у Львівській області — 763

У межах робочої поїздки до Трускавця заступник голови облдержадміністрації Тарас Грень та директор департаменту соціального захисту населення Наталія Кузяк спільно з Трускавецьким міським головою Андрієм Кульчинським оглянули приміщення, де планується створити притулок для жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства. Про це інформує Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Тарас Грень дав доручення підготувати необхідні розрахунки для проведення ремонтних робіт у приміщенні і для функціонування закладу.

“Основною метою створення притулків є надання постраждалим особам місця безпечного тимчасового перебування та комплексної допомоги: психологічних, соціально-побутових, соціально-медичних, інформаційних, юридичних та інших послуг. Своєчасне отримання у притулках якісних соціальних і реабілітаційних послуг жертвами домашнього насильства сприятиме відновленню їхніх соціальних функцій, морального, психічного та фізичного здоров’я. Строк перебування постраждалої особи у притулку не може перевищувати трьох місяців”, – наголосив Тарас Грень.

Як зазначили у департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації, уповноваженими органами у районах та містах області у І кварталі 2020 року зафіксовано 4245 звернень з приводу домашнього насильства, що у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року є майже втричі вищим показником (за І квартал 2019 року зафіксовано 1632 звернення). Більше 90% звернень – від жінок.

За даними Національної поліції України за І квартал 2020 року найбільше повідомлень щодо домашнього насильства зареєстровано у Львівській області — 7637.

Станом на сьогодні в області діють такі заклади, де особи, які постраждали від домашнього насильства можуть отримати тимчасовий притулок:  Центр соціально-психологічної допомоги Львівської області, розрахований на 15 ліжко-місць та соціальна квартира громадської організації «Центр «Жіночі перспективи», розрахована на 5 ліжко-місць.

Проект реалізовуватиметься Львівською обласною державною адміністрацією спільно з Трускавецькою міською радою за підтримки благодійної організації “Львівська освітня фундація” та благодійного фонду “Уляни Кузик”.

Коментарі

Позначки: , , , , ,