У Трускавці на озері замерз на смерть лебідь (ФОТО)

Новини 11 Лютого, 2021 6 836

Фото: ВАРТО

На річці Західний Буг врятували 15 лебедів

Чоловік виклав у мережу відео з місцевого питного озера у Трускавці, де перебували лебеді, зазначається, що інших птахів наразі біля вкритої кригою водойми немає.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє ВАРТО.

Нагадаємо, раніше голова Львівського клубу орнітологів Андрій Кийко закликав людей не годувати лебедів:

«Якщо лебедів підгодовувати, то тоді вони залишаться зимувати на цьому місці. І з настанням морозів у них виникнуть проблеми, бо птахи почнуть підмерзати на льоді. В іншому випадку вони відлетять на тепліші водойми, де їм легше перезимувати.

Якщо вже й давати їм якийсь корм, то тільки зерно (соняшникове насіння тощо) або подрібнені овочі, але тільки не хліб. Лебеді хитрі та ліниві в пошуках їжі, а людська доброта та сердечність можуть створити для них проблеми», – Андрій Кийко.

Як повідомляє Сокальський РС ГУ ДСНС України у Львівській області, 8 лютого протягом дня на пункт зв’язку 22 державної пожежно-рятувальної частини двічі надходило повідомлення про те, що в місті Сокаль по вул. Сонячній та  вул. Б. Хмельницького на річці Західний Буг примерзли лебеді на кризі та не можуть самостійно вибратись.

До місця виклику виїхали рятувальники м. Сокаля. Прибувши на річку з’ясувалося, що на льоду примерзло близько 15 лебедів.

Щоб дістатися до птахів, бійці ДСНС за допомогою човна, багра та мотузки спустилися на кригу та почали пробивати до птахів дорогу. Під час чого звільнили лебедів від льодової пастки та випустили на воду, а двох які дуже довго перебували на кризі та не в змозі самостійно пересуватись передано волонтерам зоозахисту.

08 лютого протягом дня на пункт зв’язку 22 державної пожежно-рятувальної частини двічі надходило повідомлення про те, що…

Опубликовано Сокальський РС ГУ ДСНС України у Львівській області Вторник, 9 февраля 2021 г.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,