У Трускавці дельфіни допомагають воїнам боротися зі стресом (ВІДЕО)

Новини 14 Лютого, 2020 325

Скриншот відео

 У мережі дельфінаріїв “Оскар” офіційно стартувала Програма психологічної реабілітації бійців за домомогою дельфінотерапії.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляється на сторінці «Дельфінарій «Оскар» Трускавець» у ФБ.

«На жаль, війна в країні досі триває, а чимало військовослужбовців продовжують отримувати поранення, психологічні травми, посттравматичні стреси. Тому, як соціально відповідальний бізнес, ми зробили крок на зустріч і пропонуємо свої послуги для воїнів безкоштовно. До нас можуть звертатися зі всього регіону і не тільки», – зазначається у повідомленні.

Фото: ФБ/Дельфінарій “Оскар”

Як повідомляють «Варто – галицькі новини», за статистикою, кожен третій учасник бойових дій переживає посттравматичний стресовий розлад. В Трускавці з цим явищем допомагають боротися дельфіни. На базі дельфінарію «Оскар» двічі на тиждень проводять сеанси дельфінотерапії.

Учасники незвичної терапії, які сьогодні вперше купались з дельфінами, розслаблені і задоволені. Після кількох хвилин перебування разом з дельфінами, серйозний погляд воїнів починав світитися дитячими емоціями.

Довідково. Дельфінотерапія – нетрадиційний метод лікування, який базується на спілкуванні із дельфінами. Дослідники вважають, що такий контакт приносить не лише задоволення, а й медичну користь: емоції, які відчуває людина, загоюють душевні рани й нормалізують психічний стан. Ефект – від ультразвуку та настрою дельфінів. Для військових, які пережили серйозні стресові ситуації, це спілкування з морськими тваринами приносить особливий ефект.

Коментарі

Позначки: , ,