У Трускавці буревій повалив електричні опори і дерева

Новини 13 Грудня, 2019 1 279

Фото: "Джерела Трускавця"

Містяни та гості курорту не постраждали

12 грудня у міській раді Трускавця засідала комісія з надзвичайних ситуацій, члени якої склали список та внесли в протокол усі ушкодження в місті від буревію, який прокотився курортом в ніч з 8 на 9 грудня. Так, за результатами пошкоджень, буревій зруйнував в курортному парку дві металеві опори зі світильниками, розбив один флакон та звалив додолу 14 дерев. 

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Джерела Трускавця», окрім збитків у парку міста – негода із поривами сильного вітру пошкодила приватні огорожі на вулиці Суховоля. Також сильний вітер наробив шкоди і в самому центрі оздоровниці. На бульварі Торосевича, 8 буревій зніс огорожу на ділянці, де “Квітка Полонини” планує зводити торговельний центр. Паркан впав на сходи, що ведуть до санаторію «Весна». На щастя, ніхто із перехожих  не постраждав.

Що стосується дерев  в курортному парку, то  падають там  вони неодноразово. За словами керівника КП «Парк курортний» Назара  Веретка: у парковій зоні курортного міста – насадження, вік яких  вимірюється  десятками років. І хоча комунальники міста щорічно моніторять стан дерев та займаються вирубкою трухлявих та тих, які становлять небезпеку, від надзвичайних ситуацій, особливо в вітряну негоду, ніхто не застрахований. Зважаючи на це, на депутатській комісії з питань бюджету, яка теж засідала днями, обранці громади обговорили можливість виділення додаткових коштів на експертизу дерев у парку, для того, щоб провести повну їхню інвентаризацію та видалити сухі чи хворі дерева.

 

Коментарі

Позначки: ,