У трускавецькій лікарні хочуть скоротити ліжко-місця і запустити орендаря

Новини 11 Жовтня, 2019 458

Фото: "Джерела Трускавця"

У медзакладі планують скоротити штат і запустити у вивільнені приміщення орендаря

Трускавецька міська лікарня на порозі суттєвих змін: у медзакладі планують скоротити два відділення та запустити у вивільнені приміщення орендаря. Мова йде про КНП «Львівська обласна лікарня відновного лікування». Медустанова міста Лева має намір розмістися на  поверхах Трускавецької міської лікарні та створити там потужну реабілітаційну базу для хворих.

Про це повідомляють «Джерела Трускавця».

Як роз’яснив ситуацію головний лікар трускавецької лікарні Ігор Стасик, медична реформа в Україні набирає обертів. За нею передбачені оптимізація та скорочення штатів медзакладів. Окрім цього у далеке минуле відходять такі пережитки радянського союзу, як тривале «відлежування» в лікарнях хворих. Тепер у лікарнях надаватимуть допомогу лише важкохворим, для інших є денний стаціонар та сімейні лікарі. Також  Ігор Стасик повідомив, що лікарня Трускавця не буде установою  швидкого реагування, тобто важкохворих пацієнтів карети швидких везтимуть на шпиталізацію у Дрогобич. Однак, щоб процес оптимізації не так боляче вдарив по лікарні курортного міста, головний медик оздоровниці переконує: «Трускавцю пощастило – нами зацікавилася обласна лікарня відновного лікування. Це означає, що вдасться зберегти штат медичних сестер та санітарок, яких готові взяти до праці орендарі приміщень. А що стосується лікарів відділів, які будуть ліквідовані, то  частину з них переведуть у новостворене соматичне відділення лікарні, інших – у поліклінічне.

– На сьогодні терапевтичний відділ лікарні займає чотири поверхи та налічує 75 ліжок зі штатом у 46,75 одиниць та з місячним фондом оплати праці понад 204 тис грн. Неврологічне відділення, яке ми також хочемо ліквідувати, сьогодні має 30 ліжок, штат-17 осіб, місячний фонд оплати праці 74,7 тис грн. Однак зразу роз’яснюю – ми вивільняємо під Львівську обласну лікарню лише два поверхи терапевтичного відділу. А замість ліквідованих терапевтичного та неврологічного відділень створимо нове – соматичне. Іншими словами відділення багатопрофільного лікування, де лежатимуть хворі із терапії, й з кардіології тощо, – пояснив головний медик лікарні.

За баченням адміністрації міської лікарні, новоутворене соматичне відділення матиме 55 ліжко-місць, штат – 35,5 осіб, місячний фонд оплати праці 154, 780 тис  грн. Медсестри та санітарки, яких Львівська обласна лікарня відновного лікування готова взяти на роботу, отримуватимуть заробітню плату у них. «Та й працюватимуть вони на тих поверхах, де і працювали раніше, тобто для них не зміниться нічого », – наголошує пан Стасик.

Із приходом орендаря у приміщення трускавецької лікарні Ігор Стасик бачить ще й такі плюси.

– Окрім збереження штату працівників із двох відділів, які скорочуємо, Львівська обласна лікарня відновного лікування оплачуватиме  частину комунальних послуг, а ще львів’яни хочуть утворити на базі нашого медзакладу ванне відділення для реабілітації хворих та грязетерапією. У свою чергу ми лобіюватимемо пільги для лікування трускавчан у клініці відновного лікування, яка тут постане, – додає Ігор Стасик.

За твердженнями головного лікаря, львів’яни налаштовані рішуче – при згоді Трускавця готові до перших чисел грудня заїхати у вивільнені поверхи лікарні. Договір із ними на оренду приміщення лікарні хочуть укласти на 15 років.

Коментарі

Позначки: ,