У тому, щоб скомпрометувати всі досягнення Майдану і виправдати свою агресію, зацікавлена тільки Росія, – Княжицький

Новини 23 Січня, 2020 200
Микола Княжицький. Фото: Прямий.

Микола Княжицький. Фото: Прямий.

Саме Росія зацікавлена в тому, щоб скомпрометувати всі досягнення Майдану і виправдати свою агресію. Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький на брифінгу після зустрічі народних депутатів з родинами Героїв Небесної Сотні та учасниками Майдану, пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу фракції.

«Цинічне призначення адвоката Януковича першим заступником керівника ДБР, який фактично курує все слідство, і щоб нам не казало керівництво ДБР, в тому числі і слідство у справах Майдану – це лише один з багатьох кроків, в яких зацікавлена, на жаль, країна-агресор. А вона зацікавлена в тому, щоб скомпрометувати всі досягнення Майдану, щоб показати Майдан у вигляді не боротьби за незалежну Україну, яка обирає європейський шлях розвитку, а показати Майдан державним переворотом, внаслідок якого прийшла незаконна влада – і тим самим виправдати агресію РФ, анексію Криму і введення військ в окуповані території Донецької і Луганської областей», – сказав Княжицький.

Він зазначив, що не можна допустити, щоб учасники Революції гідності були скомпрометовані.

«Очевидно, цього допустити жодним чином не можна. Ми бачимо, як багато посіпак Януковича на різних каналах намагаються скомпрометувати учасників Революції гідності, назвати героїв злочинцями. Нам дуже прикро, що Україна може стати інструментом для країни – агресора, щоб повернути Україну знову під вплив РФ. Ми стурбовані останніми заявами представників правлячої фракції, які говорять, що нам потрібно припинити узгоджувати наше законодавство з законодавством ЄС, багатьма іншими намірами, які ставлять під ризик європейський вибір українців. Ми переконані, що ті люди, які загинули на Майдані, на фронтах російсько-української війни – це українські герої і ми маємо зробити все, щоб зберегти добру пам’ть про них і все ж таки покарати, а не безкарно видавати тих, хто їх вбивав»,- наголосив Княжицький.

Коментарі

Позначки: ,