У Тернопільській області можуть закрити музей АТО

Новини 05 Жовтня, 2020 368
Софія Федина. Фото: Прямий.

Софія Федина. Фото: Прямий.

Волонтерський центр штабу національного спротиву і музей АТО у Збаражі має продовжувати працювати. Міська влада та державне підприємство «Укрпошта» мають відмовитися від планів продажу приміщення, де нині працює центр. Про це сказала народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина у відеозверненні, яке розміщено на її сторінці у Фейсбук, пише Четверта студія.

Депутатка наголосила, що війна Росії проти України продовжується, росіяни окупували частину нашої території і продовжують вбивати наших захисників. «Тому наша спільна допомога є критично необхідною. Кожна копійка, кожна річ, яку можуть потребувати наші військові – все це необхідно», – зауважила Софія Федина.

Вона додала: «Коли у нас тотальна зрада і свавілля у найвищих ешелонах влади, саме волонтери і жертовні люди, які не відступають – зможуть прикрити нашу армію і дати можливість нашим хлопцям і дівчатам далі боротися за українську державність».

За її словами, цей волонтерський центр виселяють, бо є наміри продати приміщення, де він працює: «Укрпошта», так само як і кілька років тому у Львові, вирішила – а навіщо волонтерський центр. І зараз є принциповим питання з одного боку зберегти цей волонтерський центр, а з іншого боку показати, що волонтери, армія, народ єдині. І якщо немає допомоги армії, то не буде України».

«У мене є величезне прохання до міської влади Збаража і до підприємства «Укрпошта» – ви можете заробляти гроші, ви можете робити багато речей, але якщо ви сьогодні підтримайте тих, хто підтримує Україну і вкладетеся у виховання молодого покоління і гарантування безпеки, вам буде вічна вдячність і пошана. Будьте людьми і будьте патріотами, і зробіть все можливе, щоб праця не була марною», – каже в зверненні Федина.

В свою чергу, голова волонтерського центру, батько Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка Володимир Голоднюк наголосив на важливості збереження приміщення, де розташований центр. «Війна – це не тільки на фронті, війна і тут – у головах, у серцях людей. Ми повинні це розуміти… Прошу вас підтримки і прошу, щоб цей центр залишився. Це допомога бійцям і вони будуть бачити, що у них надійний тил», – сказав він.

Волонтер Збройних сил України Христина Феціца також закликала зберегти цей центр національного супротиву у Збаражі: «Цей волонтерський центр на чолі з Володимиром Голоднюком надзвичайно велику допомогу надає для нашої перемоги. Ми повинні разом підтримати його, щоб цей штаб був тут і продовжував працювати».

Коментарі

Позначки: