У Стрию стався вибух у церкві, є постраждалі (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 20 Січня, 2021 14 075

Фото: ФБ/Підслухано в Стрию

Вогонь практично повністю знищив дерев’яну каплицю

У місті Стрий на Львівщині, внаслідок вибуху виникла пожежа у каплиці.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє ГУ ДСНС у Львівській області.

Як зазначається, 20 січня о 07:13 надійшло повідомлення про пожежу в м.Стрий на вул.Львівська, 156 а в дерев’яній каплиці “Священномученика Йосафата Коциловського УГКЦ”, критій бляхою, розміром 25х7 м, висотою 8 м.

На момент прибуття вогнеборців каплиця в середині була охоплена вогнем. Рятувальники не гаючи часу включились в апарати захисту органів дихання та зору та приступили до ліквідації займання.

О 07:29 пожежу локалізовано та 07:55 ліквідовано в складі ланки газодимозахисної служби.

Як з’ясувалось по прибуттю до місця виклику, в каплиці стався вибух, що спричинив пожежу. В наслідок вибуху отримав опіки обличчя чоловік, 1958 року народження – від госпіталізації відмовився.

Вибухом знищено дерев’яну стіну на площі 15 кв.м, дерев’яне перекриття на площі 20 кв.м, пошкоджено дерев’яну стіну на площі 20 кв.м, дах прибудови з газоблоків, критий бляхою, розміром 6х10 м на площі 60 кв.м.

Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено дерев’яну стіну на площі 15 м кв., дах на площі 15 кв.м, церковний інвентар на площі 40 кв.м.

Завдяки злагодженим і оперативним діям вогнеборців врятовано будівлю каплиці.

До ліквідації займання залучалось 3 одиниці спецтехніки та 15 чоловік особового складу.

Причини виникнення займання встановлюють правоохоронні органи.

Довідково. Каплиця — невелика молитовна будівля або церква без вівтаря, у великих церквах — частина церкви, присвячена фундатору чи святому. На цвинтарях, над входом до склепів, слугувала надгробним пам’ятником. В сучасній Україні новоутворена релігійна громада, як правило, споруджувала спершу тимчасову каплицю, а пізніше, зібравши між собою достатньо грошей, — уже повноцінну церкву.

 

Коли нової церкви ще немає, а нашої каплички вже немає… 😭
На щастя всі живі. Бог добрий і є добрі люди. Просимо про…

Опубликовано Mykhailo Hloviak Среда, 20 января 2021 г.

 

 

Коментарі

Позначки: , , ,