У Страсний тиждень у Львівській національній філармонії лунатиме духовна музика

Новини 15 Квітня, 2020 424
Львівська національна філармонія працюватиме онлайн. Фото: Ольга Максимяк.

Львівська національна філармонія працюватиме онлайн. Фото: Ольга Максимяк.

Львівська філармонія запрошує відсвяткувати Великдень духовною музикою онлайн

У Страсний тиждень (16-19 квітня) відбудуться ще 4 події проєкту «Звучання філармонії». Їх програму складе виключно духовна музика. Про це пише “Четверта студія” з посилання на прес-службу Львівської національної філармонії.

“Прозвучать композиції Миколи Дилецького, Миколи Лисенка, Кирила Стеценка, Богдана Сегіна, Юрія Ланюка, Олександра Щетинського, Богдани Фроляк та багатьох інших”, – йдеться у повідомленні.

У період карантину Львівська національна філармонія на своєму офіційному сайті та сторінках у Facebook, Instagram та YouTube пропонує глядачам і слухачам чимало онлайн-подій та різноманітних активностей.

Впродовж тижня філармонія знайомить шанувальників із українською, світовою класикою та сучасною музикою. На офіційних сторінках регулярно публікуються архівні відео- та авдіозаписи виконань композицій українських митців. Їх можна переглянути на сайті (https://philharmonia.lviv.ua/news/), у Facebook (https://www.facebook.com/philharmonia.lviv/) та на youtube-каналі (https://bit.ly/2XqhniI).

Музиканти оркестрів філармонії розповідають, як проводять карантин, а також із дому діляться із шанувальниками музичними творами. Їх можна переглянути на Facebook- та Instagram-сторінках філармонії за хештегами: #homemusicchallenge #культуравдома.

Чотири рази в тиждень (з четверга по неділю) з вікон Львівської спілки композиторів відбуваються трансляції авдіозаписів у виконанні музикантів та колективів Львівської національної філармонії на вулицю Чайковського. Цей проєкт отримав назву «Звучання філармонії». Паралельно відбуватиметься онлайн-трансляція фрагментів цих композицій, а після цього з ними можна буде познайомитись у будь-який зручний час на офіційних сторінках філармонії у Facebook та YouTube.

У передвеликодній період транслюватимуться духовні композиції: зокрема, 9 та 10 квітня звучали Страсті за Матвієм Й. С. Баха та Висока меса Й. С. Баха.

 

Коментарі

Позначки: