У «Стільському городищі» статую облили кислотою

Новини 07 Травня, 2020 2 363

Фото: сайт 032.ua

У селі Дуброва, на місці «Стільського городища», працюють правоохоронці, які встановлюють причини пошкодження фарбового покриття на статуї.

Як пише «Четверта студія», про це повідомила на своїй сторінці у ФБ Оксана Маруняк.

Вона зазначила, що за попередніми даними поліції, «фарба облізла від дощу», тоді як місцеві жителі переконані, що статую облили кислотою.

«За попередніми висновками, фарба зі статуї облізла від дощу. Повідомили в поліції. Статую у с. Дуброва облили кислотою. За словами місцевих жителів. На місці – поліція», – пише Маруняк.

Як повідомлялося, 4 травня у Миколаївське відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на території об’єкту охоронної зони пам’ятки археології національного значення «Стільстьке городище», розташованого у селі Дуброва, було встановлено скульптуру, бетонні сходи та насип, внаслідок чого об’єкт був пошкоджений.

Довідково. Стільське городище — середньовічне городище на території Західної України.  Розташоване вздовж східних околиць сіл Стільсько, Дуброва та Ілів Миколаївського району Львівської області. Засноване у VII столітті. Орієнтовний час розквіту — IX—X століття. В цей час місто населяло близько 45 тисяч мешканців. Відповідно до припущень деяких дослідників до 993 року поселення могло бути столицею Білої Хорватії, після — входило до Руської держави. Опісля остаточно занепало внаслідок воєнних дій до XIV століття.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,