У старовинному палаці на Львівщині виявили унікальну автошину (ФОТО)

Новини 06 Травня, 2019 79

Фото: "Буськ онлайн"

Під час чергової толоки на території Палацу Бадені у місті Буськ на Львівщині, було знайдено, на перший погляд, просто кусок автомобільної шини. Але ця шина виявилася із цікавим клеймом.

Про це повідомляє «Буськ онлайн».

Скриншот/Facebook

Як зазначається, вдалося ідентифікувати торгову марку на емблемі – Continental-Caoutchouc – und Gutta-Percha Compagnie із міста Ганновер. Компанія заснована у 1871році і запатентувала виробництво пневматичних шин для автомобілів та для інших цілей. Сьогодні фірма відома нам як Continental. З моменту заснування фірми шини були без протектора і лише з 1905 року на шинах появився протектор. Особливістю знахідки є те, що коли шина стала не придатна для використання і з неї виготовили підошву для взуття.

Фото: “Буськ онлайн”

Довідка. Палац Бадені – це згадка про славетне минуле графів Бадені, які колись займали панівне положення в Галичині ХІХ ст. Цей палац – резиденція графа Казимира Фелікса Бадені, який разом зі своїм братом Станіславом, були відомими місцевими польськими громадськими та політичними діячами, меценатами та підприємцями (мали пивоварню тощо). Цей колись величний палац знаходиться в старовинному м. Буськ на Львівщині. Він збудований в 1810 р. в стилі класицизму.

Палац Бадені – двоповерховий з багатьма кімнатами. Портик прикрашає центр головного фасаду, а псевдо ризаліти, довгі балкони, кам’яні вази на балюстрадах оздоблюють тильний фасад. Палац стоїть в мальовничій місцевості, на пагорбі, що розташований в центрі Буська. Головний вхід палацу межує з вулицею Петрушевича, ліва сторона будівлі – р. Західний Буг, інші дві сторони – з ровом та схилом пагорба, що поблизу міського парку імені І. Франка.

 

Коментарі

Позначки: ,