У США оголосили про початок процедури імпічменту Трампа (ВІДЕО)

Новини 25 Вересня, 2019 65

Фото: Дональд Трамп / REUTERS

Демократи у Конгресі США офіційно надіслали запит на розслідування дій президента США Дональда Трампа через його скандальну розмову із українським колегою Володимиром Зеленським.

Про це оголосила голова Палати представників США Ненсі Пелосі, повідомляє УНІАН з посиланням на CNN.

“Я оголошую, що Палата представників надсилає офіційний запит щодо імпічменту. Президент повинен нести відповідальність. Ніхто не є вищим за закон”, – заявила вона.

За її словами, дії Трампа підривають нацбезпеку США та діяльність розвідки країни.

Сам президент Штатів уже встиг відреагувати на цю заяву.  “Такий важливий день в Організації Об’єднаних Націй, така велика робота і такий великий успіх, і демократи навмисно повинні були все зіпсувати і принизити його за допомогою більш екстреної новини, яка є сміттєвим полюванням на відьом. Так погано для нашої країни!” – написав він у своєму Twitter.

За всю історію США це вчетверте, коли парламент ініціює початок процесу імпічменту проти чинного президента. До того, подібні процедури стосувались Річарда Ніксона, Ендрю Джонсона та Білла Клінтона. Останніх двох було виправдано.

Нагадаємо, раніше видання The Washington Post повідомило, що розвідник написав скаргу на президента США Дональда Трампа після його телефонної розмови із лідером іноземної держави. Скарга стосувалася спілкування із закордонним лідером та “обіцянки”, яку дав Трамп. Вона була настільки тривожною, що розвідник, який працював у Білому домі, звернувся до генерального інспектора розвідки, сказали двоє колишніх чиновників, знайомих із цим питанням.

Згідно з інформацією видання, за кілька тижнів до того, як була подана скарга, Трамп провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Згодом голова Комітету з розвідки Палати представників Адам Шифф звинуватив Міністерство юстиції в перешкоджанні передавання в Конгрес скарги інформатора, імовірно, що стосується розмови президента Дональда Трампа з одним із зарубіжних лідерів.

Водночас джерело, знайоме з ситуацією, повідомило Reuters, що в скарзі йдеться про “численні дії” Трампа, а не тільки про телефонну розмову з президентом України. У статті The Wall Street Journal журналісти із посиланням на джерела повідомили, що Трамп під час розмови із президентом України Володимиром Зеленським тиснув на нього і вимагав розпочати розслідування проти компанії Burisma, якою керує син Джо Байдена – його конкурента на президентських виборах.

 

Коментарі

Позначки: , , ,