У соцмережі запустили фейк, що курсанти масово залишають Харківський університет Повітряних Сил

Новини 27 Вересня, 2020 337

Фото: Армія Інформ

Інформація про т.зв. “масове відрахування курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил” не відповідає дійсності.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на УНН, про це сьогодні, 26 вересня, повідомили у Командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України.

“За інформацією Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, жоден курсант льотного факультету не виявив бажання відрахуватись з університету. У Командуванні наголосили, що інформація про так зване “масове написання рапортів на відрахування курсантами льотного факультету першого курсу” циркулює у мережі інтернет та поширюється окремими особистостями”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що керівництво Повітряних Сил закликає представників громадськості та ЗМІ перевіряти інформацію перед її опублікуванням та користуватися відомостями, отриманими виключно з офіційних джерел.

Як повідомлялося раніше, у Чугуєві на Харківщині впав літак. Всього на борту повітряного судна перебувало 27 осіб – члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба: 25 загинули на місці, один із курсантів помер вчора зранку від отриманих опіків. Ще одна людина наразі перебуває на лікуванні.

За даними ДСНС, станом на 12:15, усього знайшли тіла 25 осіб, 1 особа померла в лікарні, 1 особа постраждала.

Також стало відомо, що було знайдено бортові самописці військового літака Ан-26, який впав у Чугуївському районі Харківської області, однак їх дослідження розпочнеться тільки після ідентифікації тіл загиблих.

Також у ДБР повідомили про чотири версії причин авіакатастрофи на Харківщині. Серед них: катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату; катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків екіпажем; неналежне виконання службових обов’язків особами, які були відповідальними за керування польотами; неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

Раніше попередню причину авіакатастрофи на Харківщині озвучив міністр оборони України Андрій Таран. За його словами, відбулася відмова датчика у лівому двигуні літака АН-26.

З метою психологічного впливу на особовий склад Збройних Силах України, курсантів військових вишів зокрема, агенти…

Опубліковано Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces Субота, 26 вересня 2020 р.

 

Опубліковано офіційний список загиблих військовослужбовців у катастрофі літака Ан-26Ш на Харківщині 25.09.2020Вічного польоту…

Опубліковано Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces Субота, 26 вересня 2020 р.

Коментарі

Позначки: , ,