У Соборі св. Юра виставили гріб з мощами святого Шарбеля

Новини 02 Березня, 2021 207

У Соборі св. Юра виставили гріб з мощами святого Шарбеля

Сьогодні, 2 березня, в Архикатедральному соборі св. Юра виставили до почитання гріб з мощами святого Шарбеля та розпочали моління дев’ятниці. Про це розповів настоятель храму митрофорний протоієрей Роман Кравчик.

Про це інформує прес-служба Львівської міськради, пише Четверта студія.

«Маємо в нашому соборі мощі з Лівану від гробу св. Шарбеля. Сам гріб є подорожуючим по світі. В ньому лежить права рука св. Шарбеля. Перед Львовом ці мощі були в Закарпатті. Ідея привести до собору мощі з’явилася в час мого паломництва до Лівану. Там ми засвідчили, що хочемо, щоб цей подорожуючий гріб прибув до Львова.

Від сьогодні ми розпочали дев’ятницю до св. Шарбеля. Відтак, 9 днів підряд будемо молитися до святого за всіх мешканців нашого міста і за Україну. Будемо просити перед гробом святого Шарбеля, щоб Бог зменшив тягар пандемії та інших захворювань”, — зазначив митрофорний протоієрей Роман Кравчик.

Сам гріб з мощами перебуватиме соборі впродовж дев’яти днів. Відтак, щодня о 10.00 год служитиметься Свята Літургія та дев’ятниця до святого.

За словами настоятеля Архикатедрального собору, до святого Шарбеля приходили люди з різними потребами. Більше знають його як цілителя недужих, особливо важкохворих, особливо онкохворих.

«Деякі описи розповідають, що св. Шарбель був помічний при непорозуміннях в сім’ях. До нього часто молять про успіх дітей, за добру працю. Він має дуже широку Божу благодать допомогти людині, яка до нього звертається. Але найбільше залежить від нашої особистої віри і молитви. Важливо себе налаштувати на віру», — додав настоятель храму.

 

Коментарі

Позначки: , ,